Padidintos baudos už vartotojų teisių pažeidimus: bus skiriama nuo 500 iki 5000 eurų

Už vartotojų teisių pažeidimus pardavėjams, paslaugų teikėjams didinamos baudos iki 500–5000 eurų (iki šiol buvo 144–1448 eurų).

Toks sprendimas paskelbtas penktadienį vykusiame Seimo posėdyje, kai buvo priimtos Teisingumo ministerijos parengtos Vartotojų teisių apsaugos įstatymo pataisos, užtikrinsiančios veiksmingesnę vartotojų interesų apsaugą.

„Nuo šiol Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba turės daugiau įgaliojimų ir užtikrins didesnį verslo sąžiningumą: galės atlikti kontrolinius pirkimus bei inicijuoti šiurkščiai vartotojų teises pažeidžiančių prekybininkų interneto svetainių blokavimą. Blokavimas bus taikomas tik kaip kraštutinė priemonė, ir tik su teismo leidimu“ – Teisingumo ministerijos pranešime cituojama viceministrė Irma Gudžiūnaitė.

Priimtos įstatymo pataisos Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai (VVTAT) leis atlikti prekių ir paslaugų kontrolinius pirkimus, siekiant patikrinti, kaip pardavėjai ir paslaugų teikėjai laikosi vartotojų apsaugos reikalavimų. Ši tarnyba galės efektyviau vykdyti reklamos priežiūrą, nesąžiningos komercinės veiklos kontrolę, vartotojų apsaugos interneto prekybos srityje priežiūrą, taip pat ir nesaugių produktų pašalinimo iš rinkos priežiūrą.

Teisingumo ministerija taip pat pažymėjo, kad bus galima inicijuoti pardavėjų ir paslaugų teikėjų interneto svetainių, kuriose šiurkščiai pažeidžiami vartotojų apsaugos reikalavimai, blokavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių