Paauglių darbai vasarą: kokias sritis rinkosi ir kiek uždirbo?

Vasarą eina į pabaigą, tad jau galima apžvelgti, kokius darbus šį sezoną rinkosi Lietuvos jaunimas. Darbo biržos duomenys rodo, kad jaunimas rinkosi ne tik tradicinius sezoninius darbus žemės ūkio ir paslaugų srityse.

Pasak Darbo biržos Darbo rinkos ir užimtumo rėmimo politikos įgyvendinimo departamento direktorės Ingos Liubertės, pastebima, kad vasarą jaunimas rinkosi ir ankstesniais metais mažiau populiarias profesijas.

„Galėčiau paminėti, tarkime, barista, kurjeris, prieskonių pardavėjas. Yra įvairių tokių specifinių sričių pardavėjų. Jauni žmonės atranda galimybes ir gali įgyti tam tikras kompetencijas“, – pastebi I. Liubertė.

Jos teigimu, per vasarą Darbo birža sulaukė per 2000 sezoniniu darbu besidominčių jaunų žmonių dėmesio.

Anot I. Liubertės, pastebima, kad besidominčių skaičius auga, o darbdaviai jaunus žmones vertina palankiau, suteikia tam tikras lengvatas (siūlo pavežėjimą iki darbo vietos, apgyvendinimo galimybes).

Specialistės teigimu, jaunų žmonių sezoninio darbo atlygis smarkiai svyruoja, tačiau gali siekti ir daugiau nei 500 eurų per mėnesį. Kalbant apie valandinį atlygį, kai kuriais atvejais galima uždirbti, tarkime, 40 eurų per dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių