Paaiškės, kaip nuo sausio bus kompensuojama už šildymą

Artimiausiu metu turėtų paaiškėti, kaip nuo sausio bus kompensuojama už šildymą.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiai pareiškė, kad Seimui bus siūloma nepratęsti mokesčių lengvatos centralizuotai teikiamai šilumai ir keisti kompensavimo tvarką mažas pajamas gaunantiems gyventojams.

„Valstiečių“ lyderiai Ramūnas Karbauskis ir Saulius Skvernelis sako, kad pagrindinis motyvas atsisakyti mokesčio lengvatos šildymui – tai, kad ji socialiai neteisinga. Esą ja naudojasi ir tie žmonės, kurie gauna nemažas pajamas ir galėtų sumokėti visą kainą.

Tačiau ekspertai atkreipia dėmesį, kad daugiabučiuose daugiausia gyvena vidutiniškai uždirbantys ir neturtingi asmenys. Be to, Lietuvoje neįgyvendinama Europos direktyva, įpareigojanti visuose daugiabučiuose įrengti individualius šilumos apskaitos ir reguliavimo prietaisus – tai neprivaloma namų renovacijos programoje. Todėl žmonės negali patys mažinti šilumos vartojimą ir taupyti. 

Artimiausiu metu turi būti parengtas projektas, kaip bus kompensuojama už šildymą mažas pajamas gaunantiems asmenims, atsisakius mokesčių lengvatos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

patarlė

patarlė portretas
Devynis kartus pamatuok, dešimtą tik pjauk. Nereikia lozungų, kad kompensacijas dabar gaus visi neturtingi, nepriklausomai nuo to, kaip šildosi.Skirtumas yra tas, kad vieni gali reguliuotis šildymą, kiti negali ir yra priklausomi nuo monopolio. Kad neva surinks daugiau lėšų, abejoju, jei daugiau PVM surinks iš šildymo, mažiau iš kitur. Daugiau atiduosim šildymui, mažiau kitoms reikmėms, kas nepirks batų, kas pieno, kas vaistų, kiti atsisakys gal paslaugų, gal švietimo ar kultūros renginių lankymo žiemos metu.

pensininke

pensininke portretas
negi jie tevu ,seneliu neturi kad nezino kaip sunku ziema eiti i visokias istaigas, eilese stoveti,sveikata ne ta,bet sotus alkano niekada nesupras,jau visi 25 meteliai.Visoj Europoj tokios betvarkes nera,o mes vis dar viliames,kad bus geriau.

Pensininke

Pensininke portretas
Daugiabuciuose jau praktikskai pensininkai tebegyvena,tai neuztenka proto,kad pensininkam butu lengvata.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių