Oficialiai atidaryta Lietuvos verslo atstovybė JAV Silicio slėnyje

JAV vakarų pakrantės naujų informacinių technologijų įmonių kūrimosi „lopšyje" San Franciske ir Silicio slėnyje oficialiai atidaryta Lietuvos verslo atstovybė. 

„San Franciskas ir šalia jo įsikūręs Silicio slėnis – unikali vieta, kur susijungia universitetai, mokslo centrai, kur gimsta naujos idėjos, verslai ir įmonės labai inovatyviose srityse – IT, biomedicinos, biochemijos, mechanikos ir panašiai. “, – atidarydamas Lietuvos atstovybę sakė ūkio ministras Rimantas Žylius. 

„Šioje rinkoje ir aplinkoje norime ir turime save intelektualiai ir labai kūrybingai pristatyti. Tam matome didelį poreikį ir potencialą. Būtent todėl čia ir įsikūrė Lietuvos atstovybė. Mes tikime savo veiklos šioje srityje sėkme. Siekiame ne tik pristatyti Lietuvos investicinę aplinką, kuriamus mokslo slėnius bei ekonominės plėtros zonas, bet ir iš JAV naujų besikuriančių įmonių išgirsti kokios verslo ekosistemos ir aplinkos tikimasi Lietuvoje. Į tai badysime atsižvelgti, kalbėdami su investuotojais bei inovatyvių technologijų įmonėmis, kurios ketina plėstis ar kurtis Lietuvoje", – sakė ūkio ministras. 

Lietuvos atstovybės atidarymo proga surengtame verslo renginyje dalyvavo San Franciske įsikūrusių bankų „Wells Fargo“, „City National Bank“ atstovai, San Francisko Prekybos rūmų (http://www.sfchamber.com) prezidentas Steven Falk, San Francisko Ekonominės plėtros komisijos (www.sfced.org) vykdantysis direktorius Dennis Conaghan, IT įmonių ir Kalifornijos universiteto atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių