„Ober-Haus“: balandį butai brango Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose

  • Teksto dydis:

Parduodamų butų kainos balandžio mėnesį tarp Lietuvos didmiesčių augo Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Kaune butų kainos per mėnesį smuktelėjo, Panevėžyje - nepakito, skelbia nekilnojamojo turto paslaugų bendrovė "Ober-Haus".

Bendras butų kainų penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose indeksas balandžio mėnesį, palyginti su kovu, išaugo 0,4 procento. Butų kainų metinis augimas išlieka teigiamas, tačiau balandį jis sumažėjo iki 1 proc. (kovą - 1,6 proc.), teigiama "Ober-Haus" pranešime.

"Sparčiausias kainų augimas šių metų balandį užfiksuotas naujos statybos projektuose Vilniuje. Jeigu sostinėje praeitą mėnesį senos statybos butai brango 0,2 proc., tai naujos statybos butų pardavimuose fiksuotas 1,2 proc. kainų augimas", - pranešime spaudai sakė "Ober-Haus" Vertinimo ir rinkos tyrimų departamento vadovas Saulius Vagonis.

Anot jo, tarpusavyje konkuruojančius naujų butų plėtotojus turėjo nuraminti pakankamai geri šių metų pardavimo rodikliai, ir panašu, kad pesimistinės prognozės, kad auganti pasiūla lems naujos statybos butų kainų nuopuolį, kol kas nesitvirtina.

Vilniuje butų kainos per mėnesį ūgtelėjo 0,7 proc. iki 1292 eurų už kvadratinį metrą, Klaipėdoje - 0,1 proc. iki 976 eurų už kvadratinį metrą, Šiauliuose - taip pat 0,1 proc. iki 559 eurų už kvadratinį metrą. Kaune butų kainos sumenko 0,1 proc. iki 940 eurų už kvadratinį metrą, Panevėžyje kaina nekito ir buvo 529 eurai už kvadratinį metrą.

Per metus butų kainos Vilniuje išaugo 1,7 proc., Kaune - 0,4 proc., Panevėžyje - 0,1 proc., Klaipėdoje ir Šiauliuose smuktelėjo atitinkamai 0,1 ir 0,4 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Brk.

Brk. portretas
Kaune nek. turtas pabrango tik senamiestyje ir zaliakalnyje, bet tik salia azuolyno, o prastesnuose rajonuose atpigo. Nuomos kainos ir butu ir komerciniu patalpu brangsta ypac Kauno senamiestyje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių