Nuvertėjęs svaras sėja nerimą ir lietuviams

  • Teksto dydis:

Po Jungtinės Karalystės referendumo dėl šalies išstojimo iš Europos Sąjungos (ES) svaro kursas smarkiai krito ir po britų ištarto "Brexit" nerimas apėmė ir Lietuvos tiekėjus, ir lietuviškais gaminiais Jungtinėje Karalystėje prekiaujančius verslininkus, rašo "Lietuvos rytas".

"Kol kas - absoliuti nežinomybė, kaip viskas klostysis toliau. Ir mums, ir verslo partneriams Jungtinėje Karalystėje ramybės neduoda ne tik nuvertėjęs svaras, bet ir klausimas, kokią prekybos sutartį parengs Didžioji Britanija su Europos Sąjunga", - sakė Jungtinėje Karalystėje veikiančiam parduotuvių tinklui "Lituanica" daržoves bei vaisius tiekiančio kooperatyvo "Domeina" generalinis direktorius Donatas Montvila.

Anot "Lituanica" steigėjo bei vadovo Dariaus Stankevičiaus, po referendumo smukęs svaro kursas į parduotuves minios pirkėjų neatginė, apyvarta savaitgalį padidėjo tik kai kuriose tinklo parduotuvėse. Pasak verslininko, po referendumo praėjo vos kelios dienos, todėl dar neįmanoma prognozuoti nei būsimo svaro bei euro santykio, nei prekybos pokyčių.

BNS primena, kad Didžiosios Britanijos svaro sterlingų kursas pirmadienį prekybos Europoje metu buvo nusmukęs iki žemiausio lygio per tris dešimtmečius, investuotojams nerimaujant dėl šalies sprendimo išstoti iš ES pasekmių.


Šiame straipsnyje: svaraslietuviaiBrexitekonomika

NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ portretas
Būkite ŠPEKULIANTAI ! Pirkite pigius svarus ir juos laikykite kol jis pabrangs, paskui parduosite daug brangiau ! Beje yra tas pats su akcijomis kurios dabar žaurai atpigo, todėl dabar pirkite tik tas pigias akcijas kurios yra rimtų komoanijų, jos be jokios abejonės pabrangs ir štai jūs riebiai uždirbsite, gal net turčiais tapsite !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių