Nuo sausio – naujas vaistų kainynas

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga patvirtino naują kompensuojamųjų vaistų kainyną, kuris įsigalios nuo sausio 1 dienos.

Kaip pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), iš viso į naująjį kainyną įrašyti 2035 vaistai, iš jų nauji – 71.

„Tai reiškia, kad pacientai turės didesnį jų vartojamų vaistų pasirinkimą“, – sakoma pranešime.

Pabrėžiama, kad kainyne lieka visos veikliosios medžiagos ir pacientai toliau galės jas rinktis, tik priemokos už daugelį vaistų bus mažesnės. SAM duomenimis, bazinės kainos sumažėjo 785 vaistams.

„Pacientų priemokos sumažės 32 proc. vaistų pavadinimų“, – informuoja ministerija.

Ministerijos pasiūlyti ir Vyriausybės pavasarį patvirtinti pakeitimai dėl kompensuojamųjų vaistų kainyno sudarymo buvo sukėlę dalies farmacininkų ir vaistinių pasipriešinimą, nes pareikalauta, kad vaistų kainos nebūtų didesnės daugiau kaip 10 proc., palyginti su referencinėmis šalimis: Latvija, Estija, Vengrija, Lenkija, Čekija, Slovakija, Rumunija ir Bulgarija. Iki tol buvo nustatyta, kad vaistai negali būti brangesni daugiau nei 40 proc., palyginti su minėtomis šalimis. Šie reikalavimai nulėmė, kad kainyne neliko dalies iki tol kompensuotų vaistų.

Vaistų kainynas atnaujinamas kas ketvirtį.


Šiame straipsnyje: vaistaivaistų kainynasSAM

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesupratėlė

Nesupratėlė portretas
Kaip Jums atrodo posakis, Kad pacientas pasirenka vaistus? Negi pacientas gali nuspręsti kurie vaistai galimi ? ir tinka paciento ligai gydyti.

kaunietis

kaunietis portretas
kas be ko,bet veryga dirba sauniai,,,trukdymas siaubingas is mafijos puses,bet einamm link tvarkos,, stiprybes ministrui

gidytojas

gidytojas portretas
vadinas vel reikia laukti vaistu kainu kelimo aciu verygai uz gera darba ir pensininku siuntima anapilin
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių