Nuo Naujųjų metų – dar vienas pokytis dėl valstybinės pensijos skyrimo

2021 m. sausio 1 d. įsigalios Valstybinių pensijų įstatymo pakeitimai, kurie leis daugiavaikei motinai ar tėvui gauti valstybinę pensiją ir tuo atveju, jeigu jų vaikai nusižengtų jau būdami pilnamečiai.

Šių metų  birželio 30 d. kadenciją baigęs Seimas priėmė tuometinės Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkės Rimantės Šalaševičiūtės inicijuotą Valstybinių pensijų įstatymo pakeitimą, kuriuo tikslinama antrojo laipsnio valstybinių pensijų mokėjimo daugiavaikiams motinai ar tėvui tvarka.

Pagal iki šiol galiojusią tvarką, buvo nustatytos sąlygos apriboti antrojo laipsnio valstybinės pensijos skyrimą daugiavaikiams motinai arba tėvui dėl jų išauginto vaiko (įvaikio) nusikaltimų ar baudžiamųjų nusižengimų padarymo (nepaisant to, kokio amžiaus būdamas vaikas (įvaikis) nusikalto).

Projekto iniciatorė R. Šalaševičiūtė, inicijuodama Valstybinių pensijų įstatymo pataisas, akcentavo, jog klaidinga manyti, kad suaugusio žmogaus elgesys, sprendimai, nustatytų elgesio normų nesilaikymas, galimos nusikalstamos veikos turi tiesioginį neginčijamą priežastinį ryšį su jo auklėjimu vaikystėje ir todėl turi būti vertinamos kaip jo tėvų atsakomybė – pagrindas riboti antrojo laipsnio valstybinės pensijos skyrimą daugiavaikiams motinai arba tėvui.

Parlamentarės teigimu, vienokį ar kitokį (galimai nusikalstamą) žmogaus elgesį gali lemti įvairūs veiksniai, sąlygos, jų tarpusavio santykis – socialinė aplinka, asmeninės savybės, gyvenimiška patirtis. Todėl, Seimo narės  R. Šalaševičiūtės nuomone, nėra teisinga riboti teisę į antrojo laipsnio valstybinę pensiją daugiavaikiams motinai arba tėvui dėl nuo jų nepriklausančių aplinkybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valstybininkai jūs valstybininkai...

valstybininkai jūs valstybininkai... portretas
Reputacijas pirma realiai "pasimatuokit", įsivertinkit realų degradacijos ir amoralumo lygį, pasverkite realius darbelius tų, kurie į valdžią ir politiką, verslus surėpliojo po 1990 m ir tesiuostinėjo, kur yra ta "lavočka", kur galima pradžiai po 3 proc nuo kiekvieno prastumto projekto sau į kišenę įsidėti, o po maždaug 2005-6 m tas procetėlis paaugi iki 10 proc ir daugiau... vadinamieji "dešinieji" ką realiai išdirbinėjo būdami "valdžioje", kokia jų reali kilmė, o nenusipaišytos ir sumeluotos biografijos - idiotai, recidyvistai, patologiniai psichiniai degradai sulindo prie lovio po 1990 m --- ir visi garsiai rėkė, kad buvo "nuskriausti", kadjuos "apiplėšė", jie "daug kentėjo", todėl liko su kiaurais protais ir paliegusiais kūnais - bet duokit jiems ir jų degradams vaikams, anūkams postus, titulus, mokslo vardus --- belaganas, ne kitaip. Valstybininkai, matai, atsirado.... padugnių ir visokių degradų rateliai, ir tiek.

Anonimas

Anonimas portretas
Ir kur tik Guoga neprasmirdo? Kur buvo ten ...tiesiog ...dvokia...reiktų kengūrų teismui gražinti...ko tik jis neapgavo....būtų trumpesnis sąrašas...manęs neapgavo...tikiuosi antrą kitą būtų sunku rasti...nors tą dešimt tūkstančių už vaiką ..iš jo asmeninės sąskaitos norėtųsi...bet žada iš mūsų sąskaitos...gal galvoja apie dar vieną savo...vaiką
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių