Nuo „Lietuvos dujų“ atskiriama bendrovė gali kainuoti apie 1 mlrd. Lt

Nuo „Lietuvos dujų“ atskiriama magistralinius dujotiekius valdanti įmonė vėliau greičiausiai bus išperkama iš dabartinių akcininkų. Ekspertai sako, kad derybos dėl akcijų perėmimo formos ir kainos lengvos nebus, rašo „Verslo žinios“.

„Akcininkai, žinoma, norės didesnės kainos, o politikams bus sunku paaiškinti rinkėjams, kodėl prieš dešimtmetį du trečdaliai “Lietuvos dujų„ akcijų investuotojams buvo parduoti už 200 mln. litų,o iš tų pačių investuotojų išperkant dalį bendrovės reikia mokėti kelis kartus brangiau“, - sako Investuotojų asociacijos valdybos pirmininkas Vytautas Plunksnis.

Jo nuomone, visai realu, kad šalies magistraliniai dujotiekiai gali kainuoti apie 1 mlrd. litų. Anot V.Plunksnio, neatmestina, kad akcininkai nutartų savo dalį perdavimo tinklo įmonėje parduoti ne valstybei, o kitiems investuotojams.

„Vienas būdas yra akcijų vertę nustatyti pagal “Lietuvos dujų„ kapitalizaciją, šiuo metu ji yra apie 260 mln. eurų. Tačiau “Lietuvos dujų„ akcijos nuvertintos ir vargu, ar bus bandoma vertinant remtis šiais skaičiais. Vertinant perdavimo tinklus pagal jų atkuriamąją vertę, kaina gali būti gerokai per didelė“, - sakė Banko „Finasta“ institucinių klientų investavimo vadovas Marius Dubnikovas.


Šiame straipsnyje: Lietuvos dujos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių