Nuo liepos didės gydytojų ir slaugytojų darbo užmokestis

  • Teksto dydis:

Nuo liepos ne mažiau kaip 8 proc. bus didinami gydytojų ir slaugytojų atlyginimai, skelbia Sveikatos apsaugos ministerija.

Darbo užmokestis jiems bus didinamas iš SAM asignavimų ir Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto rezervo lėšų. 

Taip pat nuo liepos didinamas universiteto lygmens ligoninėse teikiamų paslaugų apmokėjimo įkainis. Tačiau išsamesnių duomenų apie įkainių pokyčius ministerija BNS kol kas nepateikė.

Pakeitimai daromi siekiant gerinti paslaugų prieinamumą pacientams, didinti medikų motyvaciją ir mažinti korupcijos apraiškas sveikatos sistemoje, aiškina ministerija.

Po krizės pradėjus didinti medikų atlyginimus, šiuo metu vidutinis gydytojų darbo užmokestis siekia apie 1400 eurų, slaugytojų – 730 eurų neatskaičius mokesčių. Ministerija teigia, kad ypač didelis atotrūkis susidaro tarp rajoninių ir universiteto lygmens ligoninių medikų darbo užmokesčio ne pastarųjų naudai.

„Aukščiausio lygio ligoninėse taikomi naujausi, brangūs gydymo metodai, reikalingi vaistai, tyrimai, jos vykdo referencinių tinklų funkcijas, moko būsimuosius gydytojus ir pan. Visa tai „suvalgo“ gaunamas lėšas ir atlyginimas išteklių lieka mažiau, negu rajoninėse ligoninėse. Susidaro ženklus atlyginimų skirtumas – universitetų klinikų gydytojai gauna 300–400 eurų mažiau negu regioninių ligoninių gydytojai“, – nurodo ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pán Julius Becker

Pán Julius Becker portretas
Sveiki Aš esu ponas Julius Becker. patikima paskolos skolintojas Ar jums reikia asmeninės ar verslo paskolą? Reikia paskolą dėl įvairių kitiems tikslams? Jei taip, susisiekite su mumis. Siūlome didžiausią paskolą 50000 eurų, 10000 eurų, 100 milijonų 5 000 000 000.dollars, eurais svarų. @ 3% fiksuota palūkanų norma už 1-20 metų laikotarpiui. Mes suteikiame trijų mėnesių lengvatinis laikotarpis Prieš Mėnesinė įmoka prasideda. Taigi, jei jus domina, prašome Kontaktą mumis elektroniniu pašto adresu: (juliusbeckerfinancialhelp@gmail.com) perdirbimui. Laukiu jūsų atsakymo. Geriausi linkėjimai, Julius Becker

vyriausybe padidins

vyriausybe padidins portretas
o dainavos direktorius psichinis ligonis riestausis didins tik savo bobelems kaplianosems,lolitoms ir subinlaizems hitras zydiakas

algas padidino

algas padidino portretas
tik aa. J.POZELA NUO 2016 LIEPOS 1,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių