Nuo lapkričio – dar vienas su alkoholiu susijęs draudimas

Lapkričio 1 d. įsigalios Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos, kuriomis uždrausta prekiauti alkoholiu „jogurtiniuose“ indeliuose.

Dar pernai rugsėjį Seimas priėmė tai numatančias Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis uždraudė prekiauti į didesnės nei 0,2 l talpos plastikinę pakuotę išpilstytais gėrimais, kurių alkoholio koncentracija didesnė nei 6 proc. (dabar 7,5 proc.), o iki 6 proc. stiprumo (dabar 7,5 proc.) – išpilstytais į didesnę negu vieno litro tarą.

Įsigaliosiančiais pakeitimais taip pat uždrausta Lietuvoje parduoti alkoholinius gėrimus, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra didesnė kaip 22 proc., gamyklų supilstytus į stiklines, taures ir kitą gėrimams tiesiogiai vartoti skirtą tarą.

Už naujas nuostatas, kurios įsigalios 2020 m. lapkričio 1 d., balsavo 72 Seimo nariai, prieš – 1, susilaikė 8 parlamentarai.

Šiais Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimais siekiama riboti produktus, kurie skirti išimtinai girtaujantiems asmenims. Tikimasi, kad tai paskatins šių produktų išnykimą iš rinkos ir sumažins alkoholio suvartojimą, ypač alkoholikų gretose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Uždraudė man buchat alų, dalbagalvis.

Jonukas

Jonukas portretas
Niekur taip nėra kaip Lietuvoje yra vieni draudimai demokratinė valstybė taip neturi būti žiūrėkit Vokietijoj galima pirkti nuo 7:00 valandos ryto ir niekam nerūpi nes ten žmonės protingi žino kad nėra tokių draudimų kaip Lietuvoje ir žmonės Neperka kam pirkti iš anksto žino kad kada norės nusipirkts o čia jau ne ir neturi į žmogaus teisias kištis kas koki seimo nariai

ERIKAS

ERIKAS portretas
”SELEKTE” YRA METALINIAI ŠIAUDELIAI. IŠ METALINIŲ BAČKŲ KONTRABANDĄ SIURBSIM...
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių