Nori įpareigoti darbdavius tikrinti, ar žmonės į darbą ateina blaivūs

Siekiant sumažinti alkoholio vartojimą ir nelaimingų atsitikimų darbe, siūloma įpareigoti darbdavius tikrinti, ar žmonės į darbą ateina blaivūs.

Tai numatančias Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas teikia konservatorių, „valstiečių“, socialdemokratų bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos atstovai.

Siūloma tikrinanti darbuotojus, kurie dirba pavojingą darbą ar vairuoja transporto priemones, įtarus, kad jie yra neblaivūs.

Valstybinės darbo inspekcijos duomenimis, 2015 ir 2016 metais įvyko po 14 (beveik dvigubai mažiau negu 2014 metais) sunkių ir mirtinų nelaimingų atsitikimų, kai darbuotojai buvo neblaivūs. Jų kraujyje buvo nustatyta 0,46-2,82 promilės alkoholio.


Šiame straipsnyje: darbdaviaidarbuotojų blaivumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

kardas

kardas portretas
kas vairuoja taip tikrint bet jei visus statybose gi neliks darbuotoju jau dabar nera ukrainieciai geria dar daugiau o su jais dar problemos apgyvendint reikia ir jei investavai i darbuotoja tu ji neismesi karta kad uzgere

Darpo1

Darpo1 portretas
Griežtint reikia viską. Skubiai. Anksčiau kažkaip gyvenom per daug atsipūtę. Rūkėm kur norėjom, gėrėm. Pagaliau sutvarkys valdžia reikalus. Tik yra vienas niuansas. Jum kai tėvas ar mama drausdavo, kaip elgdavotės? Specialiai darėt kas drausta. Mano giliu įsitikinimu, ne drausti reikia, prevencijos reikia. Aiškinti dėl ko negalima. Nes su tais draudimais ir kontrole niekur nenueisim. Bus policinė valstybė. Turim gi ir teisę į kažkokia laisvę, kurios kasmet vis mažiau lieka. Mūsų pinigus valdžia jau suskaičiavo, ėmėsi dūmų ir lašų..

Ieva

Ieva portretas
Gerai butu kad ne tik blaivuma tikrintu ypač vairuotojus taksi,autobusu,gelezinkeliu bet ir psichine bukle...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių