Nori įgauti profesinės patirties? Tau padės „didysis brolis“

Ketvirtadienį spaudos konferencijoje buvo pristatyta globalios profesinės mentorystės programa lietuviams visame pasaulyjeLT Big Brother 2012“. Užsienyje startavusi programa į patirties dalybas šiemet įtrauks ir Lietuvos profesionalus.

„Tai yra pirma ir vienintelė savanoriška globali profesinės mentorystės programa lietuviams visame pasaulyje. Ja siekiame šalyje ir užsienyje studijuojančiam jaunimui perduoti profesinėse srityse įsitvirtinusių lietuvių patirtį“, - sakė organizacijos „Global Lithuanian Leaders“ direktorė Dalia Venslovaitė.

Bendrovės „Eika“ plėtros direktorius ir šių metų „LT Big Brother“ programos koordinatorius Domas Dargis pasakojo, kad projektas Lietuvos Londono Sičio klubo iniciatyva gimė Londone. Anot jo, Didžiojoje Britanijoje jau 6 metus kasmet buvo organizuojami susitikimai, kuriuose dalyvaudavo ten studijuojantys lietuviai, klubo nariai profesionalai, Lietuvos verslo lyderiai, Švietimo ministerijos atstovai. Susitikimų metu dalyviai dalindavosi patirtimi, konsultavo jaunimą karjeros klausimais.

„Tai buvo tarsi įžanga į „Big Brother“ projektą, nes vėliau gimė idėja veiklą formalizuoti, kad tai būtų ne metinis susitikimas, o pastovi programa, kurios metu studentai ir profesionalai bendrautų akis į akį“, - sakė D.Dargis. Anot jo, pirmosios „Big Brother“ programos startavo Didžiojoje Britanijoje ir JAV.

Šiais metais programa plėtėsi ir, kaip pasakojo kompanijos „Euromonitor International“ projektų vadovė ir „LT Big Brother“ koordinatorė Kotryna Gailiūtė, prie jos prisijungė Lietuvos ir Beneliukso regionas. Anot jos, šių šalių profesionalai iniciatyvą savo turimas žinias perduoti po pasaulį išsibarsčiusiam jaunimui parodė patys.

„Vis daugiau žmonių susidomi globalios mentorystės programa ir nori prie jos prisijungti, dalintis savo žiniomis. Beneliukso šalys išryškėjo kaip regionas, kur esama nemažai profesionalių, išsilavinusių lietuvių, turinčių įdomios patirties. Be to, regionas ypač įdomus tarptautinių santykių, politikos mokslų, teisės studentams, kurie norėtų išbandyti savo jėgas ir siekti karjeros Briuselyje“, - sakė ji.

K.Gailiūtės teigimu, plėtra į Lietuvą taip pat buvo natūrali. Mat dalis šių metų „LT Big Brother“ programos mentorių patys anksčiau dalyvavo programose Londone ir JAV, tačiau jau yra grįžę į tėvynę ir norėtų tęsti patirties dalybas. Anot jos, šiuo metu programoje dalyvauja 36 mentoriai iš Lietuvos ir 20 – iš Beneliukso šalių.

Kompanijos „BaltCap“ partneris ir „LT Big Brother“ programos mentorius Kornelijus Čeluta sakė turintis viziją, kad šalyje programa plėsis ir ateityje pavyks pritraukti dar daugiau dalyvių profesionalų: didžiausių verslininkų ir stambiausių šalies įmonių vadovų. Tikimasi, kad sužinoję apie šalies rinką ir darbo galimybes dalis užsienyje studijuojančių lietuvių sugrįš į tėvynę ir savo idėjas įgyvendins šioje šalyje.

D.Venslovaitė pabrėžė, kad iniciatyvos mentoriauti taip pat sulaukiama iš Singapūro, Pietų Korėjos, Vokietijos, o šioje programoje dalyvaujančių profesionalų sąrašas įspūdingas: dalyvauja atstovai iš „Google“, „GetJar“, „JP Morgan Chase“, „Barclays“, „BofA Merrill Lynch“, „HSBC“, „Citi“, „The Financial Times“ ir kitų kompanijų.

„Kai esi studentas, dažniausiai net neturėjęs darbo patirties, pokalbis su žmogumi, kuris yra jau praėjęs daugelį tave dominančių etapų, duoda labai daug. Šis žmogus pasidalina savo klaidomis, todėl jų savo kelyje gali padaryti mažiau. Pirmas pokalbis su mano mentoriumi, „didžiuoju broliu“, užtruko apie valandą ir per tą laiką gavau tokį karjeros švietimą, kokio neturėjau per visą gyvenimą“, - savo patirtimi dalinosi anksčiau mentorystės programoje dalyvavęs Vytautas Lietukas, dabar kompanijos „Philip Morris Baltic“ finansų analitikas ir „LT Big Brother“ mentorius.


Šiame straipsnyje: Big Brothermentorystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių