„Nordea“ taukiasi iš Lenkijos rinkos, planų Lietuvoje nekomentuoja

Didžiausia Šiaurės ir Baltijos šalių finansų grupė „Nordea“ dėl vis griežtėjančių reikalavimų bankams tęsia pokyčius - toliau mažina darbuotojų skaičių ir traukiasi iš Lenkijos rinkos.

Lenkiją, kaip ir Lietuvą, „Nordea“ yra priskyrusi namų rinkai, tačiau jos atstovai kol kas nekomentuoja nei sprendimo dėl Lenkijos, nei kokios strategijos grupė laikysis kitose šalyse, rašo portalas eversus.lt.

Portalo šaltinių teigimu, derybos dėl „Nordea“ verslo Lenkijoje vyksta jau kuris laikas, o naujausias spaudos pranešimas tarp darbuotojų sukėlė sąmyšį. Šaltinių teigimu, finansų grupė traukiasi iš Lenkijos, nes jai nepavyko užimti norimos rinkos dalies.

„Jau kuris laikas “Nordea„ savo sąnaudas mažina visais įmanomais būdais, todėl dar investuoti Lenkijoje, kurioje yra labai stiprūs vietiniai bankai, jai nėra nei prasmės, nei garantijų, kad šios investicijos kada nors galėtų atsipirkti“, - nurodo eversus.lt šaltiniai.

„Nordea“ padalinys Lietuvoje „Nordea Bank Lietuva“ nuo 2011 metų uždarė apie 10 savo skyrių, o pastaraisiais metais atleido apie 10 proc. darbuotojų. Iš banko taip pat pasitraukė verslo bankininkystės vadovas, o naujo kandidato į šią vietą neieškoma.

„Esame pakankamai optimizavę banko veiklą, todėl šiais metais daugiau skyrių uždaryti ar atleisti darbuotojų neplanuojame. Šį klausimą svarstytume iš naujo, jeigu drastiškai pasikeistų sąlygos rinkoje, tačiau šiandien potencialių grėsmių neįžvelgiame“, - eversus.lt sakė „Nordea Bank Lietuvos“ Komunikacijos vadovas Vaidotas Cucėnas.

Jis taip pat nurodė, kad „Nordea Bank Lietuva“ nekomentuoja, ar ją gali ištikti Lenkijos padalinio likimas.

Finansų analitikai teigia, kad visos „Nordea“ permainos Lietuvoje rodo, kad šis bankas tampa nišiniu, kuris sieks dirbti tik su pelningais verslo klientais.

Kaip skelbia naujienų agentūra „Reuters“, iki 2015 metų pabaigos bankas atleis dar 800 darbuotojų, o nuo 2011-ųjų vidurio bendras atleistųjų skaičius pasieks 2,7 tūkstančio. 2015 metų pabaigoje „Nordea“ planuoja turėti iš viso apie 30,65 tūkst. darbuotojų.

 


Šiame straipsnyje: NordeabankasLenkijaLietuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių