Noras išsaugoti urėdijų ekonominį savarankiškumą – nelogiškas?

  • Teksto dydis:

Kai kuriems miškų valdymo dalyviams vietoje vienos urėdijos kūrimo siūlant optimizuoti miškų urėdijų skaičių, išsaugant jų ekonominį savarankiškumą, finansinės apskaitos ekspertas mano, jog tai yra nelogiška, rašo "Verslo žinios".

Sausio pabaigoje po aplinkos ministro Kęstučio Trečioko ir didžiausios Seimo valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narių susitikimo pastariems buvo išsiųstas "miškininkų bendruomenės" laiškas. Jame siūloma nuosaikesnė valstybinių miškų valdymo pertvarka optimizuojant miškų urėdijų skaičių ir jų ekonominio savarankiškumo išsaugojimas. Tai esą leistų dar padidinti miškų urėdijų veiklos efektyvumą ir turto grąžą su minimaliomis socialinėmis pasekmėmis.

Vis dėlto tokiam pasiūlymui nepritaria audito bendrovės EY partneris Vidurio ir Pietryčių Europai Kęstutis Lisauskas: "Šita daina panašaus pagrįstumo, jeigu, tarkime, "Lietuvos energijos" arba "Telia Lietuvos" padalinių vadovai staiga pradėtų reikalauti "ekonominio savarankiškumo" atskirų juridinių asmenų pavidalu. Absurdas ir tiek."


Šiame straipsnyje: miškaiurėdijosekonomika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių