N.Mačiulis: tikėtina, kad MMA liepą bus padidintas 100 litų

Tikėtina, kad minimalus mėnesio atlyginimas (MMA) nuo liepos bus padidintas 100 litų, kaip norėtų profesinės sąjungos, mano „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis.

.Anot jo, padidinti MMA 100 litų, o ne 50 litų, kaip siūlo Vyriausybė, yra pakankamos finansinės galimybės.

„Mes prognozuojame, kad bus padidinta 100 litų“, - antradienį spaudos konferencijoje teigė N.Mačiulis.

„Šiemet nepalanku atidėlioti sprendimus, kurie patinka daugumai šalies gyventojų. Kita vertus, jei profesinės sąjungos sutiktų su 50 litų padidinimu, tai jos būtų padariusios jau pernai“, - pastebėjo ekonomistas.

Anot jo, kyla klausimas, ir ar profsąjungos pritars visiems siūlomiems darbo rinkos reguliavimo pakeitimams.Trišalė taryba antradienį ketina vėl svarstyti dėl minimalios mėnesio algos didinimo.Finansų ministerija skaičiuoja, kad MMA pakėlus iki 900 litų ir nekeičiant neapmokestinamojo pajamų dydžio, nacionalinio biudžeto išlaidos padidėtų 85,6 mln. litų.

Šiuo metu MMA Lietuvoje siekia 800 litų, o atskaičius mokesčius - 670 litų. Paskutinį kartą minimali alga 100 litų buvo didinama 2008-ųjų pradžioje.


Šiame straipsnyje: MMAMinimali alga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sraigė

Sraigė portretas
Tegul atiduoda negrąžintą pensiją už 1995-2002 metus. Jau 10 metų praėjo. Begėdžiai.

Finansiniai nusikaltimai

Finansiniai nusikaltimai portretas
Bankuose trūksta sąmoningos drausmės ir tvarkos. Visų pirma žmonių pajamos turi būti vienodos. Ką reiškia MMA? Kiekvienas žmogus turi būti gerbiamas ir jam turi būti mokama pagal atliktą darbą. "Kas nedirba, tas nevalgo". Šiuo metu nedirba spekuliantai ir bankininkai, nes jiems rūpi finansiniai nusikaltimai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių