NMA: metinės ataskaitos už įgyvendintus investicinius projektus – iki gegužės 1 d.

  • Teksto dydis:

Investicinius projektus įgyvendinę paramos gavėjai iki gegužės 1 d. Nacionalinei mokėjimo agentūrai (NMA) privalo pateikti metines projektų įgyvendinimo ataskaitas už praėjusius ataskaitinius metus.

Kaip nurodė NMA, ataskaitas turi pateikti visi paramos gavėjai, įgyvendinę projektus pagal visas Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 m. programos bei Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 m. programos priemones, kurių projektų priežiūros laikotarpis (3, 5 arba 7 metai po projekto įgyvendinimo) dar nėra pasibaigęs.

Vadovaujantis pateiktų ataskaitų duomenimis, bus vertinama, ar paramos gavėjai laikosi prisiimtų įsipareigojimų - ar nesikeitė remiamos veiklos pobūdis, projekto tikslai ir uždaviniai, projekto įgyvendinimo vieta ir sąlygos, taip pat, ar neparduotas arba kitaip neperleistas kitam asmeniui už paramos lėšas įgytas turtas ir turtas, į kurį buvo investuota, ar nenutrūko projekto veikla.

Vertinant pateiktas ataskaitas didelis dėmesys bus skiriamas siekiant nustatyti, ar pasiekti ir išlaikyti projekto priežiūros rodikliai bei, jei aktualu pagal priemonę, - ekonominio gyvybingumo rodikliai. Šiuos punktus paramos gavėjai raginami pildyti labai atsakingai.

Kartu su metine ataskaita turi būti teikiami ir papildomi dokumentai, nurodyti atskiros priemonės įgyvendinimo taisyklėse, dažniausiai būtini - draudimo dokumentai bei draudimo apmokėjimą patvirtinantys dokumentai, finansinės ataskaitos už praėjusius ataskaitinius metus, kiti veiklą ir reikalavimų laikymąsi patvirtinantys dokumentai.

Projekto įgyvendinimo metinė ataskaita NMA turi būti teikiama el. būdu, naudojantis Žemės ūkio ministerijos informacine sistema (ŽŪMIS), adresu www.zumis.lt. Ataskaitos teikiamos, užpildant nurodytus elektroninės formos laukelius, o papildomi dokumentai pridedami nuskenuoti, sakė NMA.

Metinė projekto įgyvendinimo ataskaita ŽŪMIS portale turi būti pateikta ne vėliau kaip iki balandžio 30 d. 24 val. Paramos gavėjui iki šios dienos nespėjus pateikti ataskaitos, jam bus išsiųstas raštas, kuriuo bus nustatytas naujas ataskaitos pateikimo terminas. Ataskaitos nepateikus ir per papildomą laiką, paramos gavėjas gali sulaukti sankcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių