Netrukus ūkininkai sulauks susietosios paramos už gyvulius

  • Teksto dydis:

Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA) šių metų kovo 1 d. pradės mokėti susietąją paramą už 2017 m. laikytus mėsinius galvijus, mėsines avis, pieninių veislių bulius ir pienines ožkas.

NMA, atlikusi paruošiamuosius darbus, jau per pirmąsias dvi kovo dienas ūkininkams išmokės per 18 mln. Eur susietosios paramos. Išmokų už mėsinius galvijus, mėsines avis, pieninių veislių bulius ir pienines ožkas sulauks 31,5 tūkst. ūkininkų.

Nuo kovo 5 d. ūkinių gyvūnų laikytojams planuojama mokėti likusią susietosios paramos už gyvulius sumą. 3,5 mln. Eur suma turėtų pasiekti dar 2,1 tūkst. ūkininkų sąskaitas. Nors pagal teisės aktus išmokų mokėjimo termino pabaiga – šių metų birželio 30 d., NMA planuoja iki kovo pabaigos susietąją paramą už gyvulius išmokėti visiems pareiškėjams, atitinkantiems susietosios paramos reikalavimus.

Susietoji parama už gyvulius mokama ūkininkams, nepertraukiamai išlaikiusiems gyvulius 60 kalendorinių dienų ir įvykdžiusiems susietosios paramos už mėsinius galvijus, mėsines avis, pieninių veislių bulius ir pienines ožkas administravimo, kontrolės bei mokėjimo taisyklių reikalavimus. Gyvuliai turėjo būti suženklinti ausų įsagais ir įregistruoti Ūkinių gyvūnų registre (ŪGR)  ne vėliau kaip iki 2017 m. spalio 31 d. Mėsiniai galvijai ir pieninių veislių buliai turėjo būti ne jaunesni kaip 12 mėn. amžiaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

virginijus

virginijus portretas
lada diena aš pardaviau mėsini buliu 2018 spali ar gausiu išmokas ir kokio didzio jos mokamos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių