Nesutariama dėl kariuomenės ir paramos šeimai

Valdančią daugumą formuojančios partijos aptarė naująją Vyriausybės programą. Būsimasis Premjeras Andrius Kubilius sako, kad yra nedaug sričių, kur skiriasi partijų vertybinės nuostatos.

Kaip pranešė Lietuvos radijas, tarp tokių A.Kubilius nurodo šauktinių kariuomenę, paramą šeimai, požiūrį į negimusios gyvybės apsaugą.

„Galiu išvardinti, kur mes dar tolesnių diskusijų metu tikrai rasime sutarimą. Be abejo, krašto apsaugos srityje turėsime apsispręsti dėl profesionaliosios kariuomenės ir vadinamo rezervo santykio. Gali būti diskusijų dėl paramos šeimai.

Gali būti skirtumų, kai formuluosime sveikatos programą dėl gyvybės apsaugos, taip pat ir negimusios gyvybės apsaugos. Mes sakome, kad čia turime siekti tokios politikos, kuri nepažeistų kai kurių pamatinių vertybių. Ketvirtas dalykas – turėsime rasti bendrą požiūrį į kovą su besaikiu alkoholizmu“, – sakė A. Kubilius.

Koaliciją formuojančioms partijoms galutinai dar nepavyko susitarti ir dėl antikrizinio plano. A.Kubiliaus teigimu, susitarta dėl 95 proc. jo punktų. Pagrindiniu nesutarimų objektu lieka mokesčių tarifų suvienodinimas.

Pasiekti galutinį susitarimą dėl antikrizinio plano, kuris, planuojama, bus sudėtinė Vyriausybės programos dalis, tikimasi penktadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių