Leidimai žymėtiems degalams – VMI sistemoje

  • Teksto dydis:

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad taupant mokesčių mokėtojų laiką, leidimai  gazoliams, skirtiems naudoti žemės ūkyje, liepos mėn. pradžioje bus patalpinti sistemoje Mano VMI adresu vmi.lt/manovmi.

Dokumentus, suteikiančius teisę naudotis lengvata, VMI parengs automatizuotai, todėl žemės ūkio subjektai juos be papildomo prašymo galės atsispausdinti savarankiškai,  prisijungus prie Mano VMI paskyros.

„Šiais metais VMI parengs leidimus centralizuotai fiziniams ir juridiniams ūkininkaujantiems asmenims, apie kuriuos gaus informaciją iš VĮ Žemės ūkio ir kaimo verslo centras. Leidimai naujiems ūkiniams metams sistemoje Mano VMI bus patalpinti ne vėliau nei liepos 14 d. Tikimės, kad sumažinus administracinę naštą, ūkininkai sutaupys nemažai laiko ir kitų resursų, mat leidimus generuojant automatiškai, nebereikia vykti teikti prašymo ir atsiimti leidimo“, - sako VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė, pažymėdama, kad apie 65 proc. lengvata besinaudojančių asmenų jau naudojasi ir Mano VMI paslaugomis.

Parengtus leidimus žemės ūkio veiklos subjektai galės rasti ir atsispausdinti Mano VMI portale, paspaudę Mokesčių mokėtojo kortelė Kiti duomenys (leidimai, pažymos, sutartys ir kt.). Pažymėjimai / leidimai taikyti akcizų lengvatas.  Senų leidimų, išduotų praėjusiems ūkiniams metams, grąžinti nereikia. Jeigu mokesčių mokėtojas neturi galimybės leidimo atsispausdinti savarankiškai, jis gali nuvykti atsiimti leidimo į teritorinius VMI padalinius. Glausta informacija ir instrukcijos pateikiamos specialioje atmintinėje, kurią galima rasti VMI interneto svetainėje.

Gazolių kiekis leidimuose bus apskaičiuojamas pagal VĮ Žemės ūkio ir kaimo verslo centras pateiktus duomenis apie žemės ūkio veiklos subjektų deklaruotą naudmenų plotą (pagal žemės ūkio augalų rūšis), gyvulius, paukščius, grybus, bičių šeimas ir kt.

Leistino įsigyti gazolių kiekio ir likučio duomenis galima sužinoti Mano VMI portale (ten pat, kur pateikiamas leidimas) arba e. VMI mobiliojoje aplikacijoje, kurią galima atsisiųsti iš „Google Play“ arba „App Store“.

VMI primena, kad savarankiškai aktualią informaciją mokesčių klausimais, seminarų dalijamąją medžiagą, paaiškinimus ir komentarus galima rasti adresu vmi.lt. Iškilus neaiškumams pasikonsultuoti su VMI specialistais mokesčių klausimais galima paskambinus telefonu 1882 arba +370 5 255 3190. Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi bei saugomi 5 metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių