Paspirtukininkai pėstiesiems kelia pavojų ne tik skriedami šaligatviais, bet ir stovėdami

  • Teksto dydis:

Kai kurie paspirtukininkai pėstiesiems kelia pavojų ne tik skriedami šaligatviais, bet ir...stovėdami. Mat paspirtukus palieka, kur papuola – vidury šaligatvio, prie perėjos, stotelėse. Ypač nukenčia neregiai ar silpniau matantys. Įprastais ėjimo maršrutais vaikštantys neregiai nesitiki kelyje sutikti numesto paspirtuko ir susižaloja, praneša LNK.

Paspirtukininkai piktinasi, kad vairuotojai palieka automobilius ten, kur turi važiuoti paspirtukai, o pėstieji piktinasi paspirtukininkais, jog šie savo transporto priemones mėto, kur papuola. Dažniausiai – vidury šaligatvio.

Piestiesiams tenka apeiti, vežimėliams apvažiuoti.

„Ne tik gatvėje, bet ir kiemuose. Numesta bet kur“, – piktinosi vilnietė.

„Galbūt galima su GPS teritorijos apribojimais padaryti, kad kitose vietose turėtų žmonės statyti. Jau ir dabar yra Pilies gatvėje apribota“, – teigė kalbintas vaikinas.

Ypač ne vietoje palikti paspirtukai pavojingi neregiams ir silpniau matantiems. Jie, eidami įprastais maršrutais, nesitiki kelyje sutikti numesto paspirtuko ir susižaloja. 

„Nervas, nudaužytos kojos, stresas, kai jis pradeda rėkti. Pagrindinis dalykas – nepatogumas. Kenčia kojos arba dar kokia kūno dalis, kurią nusidauži tą paspirtuką nuversdamas“, – kalbėjo Aklųjų ir silpnaregių sąjungos atstovas Vytautas Gendvilas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Aklųjų ir silpnaregių sąjunga jau kreipėsi į paspirtukus nuomojančias įmones, kad neleistų statyti paspirtukų šaligatviuose, kur dažniausiai vaikšto neregiai. Sako buvę išgirsti, tačiau apie kitus negalvojantys paspirtukininkai, žmones piktina.

Stengiamės komunikuoti su paslaugų teikėjais, kad jie netvarkingus paspirtukus arba patys trauktų, arba informuotų naudotojus, kad jie tvarkingai juos paliktų.

„Kartais atrodo taip, kad to paspirtuko turėtojui dingsta mąstymas. Ėjo ėjo, išsijungė, nuėjo“, – sakė V. Gendvilas.

Skundų dėl netinkamai paliktų paspirtukų gauna ir savivaldybės.

„Stengiamės komunikuoti su dalijimosi paslaugų teikėjais, kad jie tą savo paslaugos tvarką stengtųsi užtikrinti ir tuos netvarkingus paspirtukus arba patys trauktų, arba informuotų naudotojus, kad jie tvarkingai juos paliktų“, – tvirtino judumo transformacijos vadovas Jonas Damidavičius.

Paspirtukus nuomojančios įmonės atstovas sako siekiantis, kad klientai paisytų vienos pagrindinės taisyklės.

„Kad nedėtų klientai „skerso“ palikdami paspirtuką“, – šypsojosi „Bolt“ dalijimosi paslaugų plėtros vadovas Eimantas Balta.

Apie netinkamai paliktą pranešti gali bet kuris, turintis telefoną.

„Gali klientai netgi atrasti tokius lipdukus ant paspirtukų, kur yra QR kodas. Jį nuskenavus galima pranešti apie neteisingai paliktą paspirtuką“, – aiškino E. Balta.

Mūsų sistema automatiškai tikrins, ar nuotraukoje, kurią klientas padaro po kelionės, paspirtukas yra paliktas teisingai.

Gavę pranešimą verslininkai nesunkiai atseka, kas netinkamai paliko paspirtuką ir jį įspėja. Jei pažeidimai kartojasi, laikinai ar visam laikui atimama teisė nuomotis paspirtuką.

Netrukus gaudyti bet kur numetančius paspirtukus padės ir dirbtinis intelektas.

„Mūsų sistema automatiškai pagal kitų nuotraukų pavyzdžius tikrins, ar nuotraukoje, kurią klientas padaro po kelionės, paspirtukas yra paliktas teisingai“, – kalbėjo E. Balta.

Jei ne, automatiškai išsiųs pranešimą apie netinkamai pastatytą paspirtuką.

Paspirtukus draudžiama palikti aikštėse, viduryje šaligatvio, perėjose, sankryžose, autobusų stotelėse, kur trukdo žmonėms praeiti ar pravažiuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

inflecija....

inflecija....  portretas
galvoju atkato nebeuztenka is paspirtuku nuomos firmeliu.... taip norisi, taip noris a pinigelio is paspirtuku neina daugiau ismust...visi ismusti ... ex...teks uzdraust paspirtukininkams kvepuot

Akluju silpnaregiu mokykla

Akluju silpnaregiu mokykla portretas
Tikrai prasau uzdrausti kaip aklieji su lazdelemis ne gali buti saugus jie ne mato ir silpnaregiems irgi sunku butu gerai kad uzdraustu

Valdas

Valdas portretas
Ko cia sakojias durna valdzia o pas ne durnas uzdraus tuos paspirtukus greitai lietuvoje cia ne vieta galesi ciulpti niksti as padarysiu kad uzdraustu
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių