„Nemokami“ pinigai: bankomatas dvigubino išgryninamą sumą

Didžiojoje Britanijoje dėl bankomato klaidos žmonės pasiėmė šimtus svarų „nemokamų“ pinigų po to, kai ketvirtadienį vienas bankomatas ėmė dvigubinti sumą, kurią žmogus nori išsigryninti, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

Prieš bankomato prie prekybos centro „Sainsbury’s“ „Tottenham Court Road“ gatvėje Londono centre nusidriekė ilga eilė po to, kai greitai pasklido žinia, jog bankomatas „dovanoja“ pinigus. Kai kurie žmonės „uždirbo“ kelis šimtus svarų, nes bankomatui išdavus maksimalią leidžiamą 300 svarų sterlingų sumą, bankomatas lygiai tiek pat „padovanojo“.

Problema kilo po to, kai bankomate buvo supainiotos 10 ir 20 svarų sterlingų kasetės. Kiek iš viso buvo prarasta pinigų dėl tokios klaidos neskelbiama.

Vienas žmogus, kuris nepanoro skelbti savo pavardės, pasakojo, kad pastebėjo bankomato klaida, kai per pietus nuėjo išsiimti šiek tiek pinigų. „Supratau, kad bankomatas išmoka dvigubai daugiau nei prašai. Todėl aš išsiėmiau dar pinigų,– sakė vyras, gavęs nemokamų 200 svarų. – Vėliau internetu pasitikrinau sąskaitos likutį ir pamačiau, kad pinigų nuskaitė tiek, kiek prašiau, o ne tiek, kiek išmokėjo bankomatas“.

Tai jau ne pirmas kartas Didžiojoje Britanijoje bankomatas dvigubino pinigus. Tačiau ankstesniais atvejais bankai nusprendė nurašyti prarastus pinigus į nuostolius, o ne persekioti daugybę žmonių, kurie gryninosi pinigus.


Šiame straipsnyje: bankomataspinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

antanas

antanas portretas
Nevertetu bankui persekioti gavusius naudos. Galbut bankas galetu pasidometi: koks inkasatorius kasetes sumaise?

tik

tik portretas
tegul visi nesidžiaugia viskas bus atstatyta i savo vietas

laima

laima portretas
jetus kaip faina:)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių