Nedarbo pašalpas gauna tik šeštadalis registruotų bedarbių

Lietuvos darbo biržos duomenų registre spalio 11 dieną buvo 198,1 tūkst. bedarbių – 9,83 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų.

Teritorinės darbo biržos spalio 5-11 dienomis užimtumą suteikė daugiau nei 7 tūkst. bedarbių: padėjo įsidarbinti 4,2 tūkst. darbo ieškančių žmonių, pasiūlė dalyvauti laikino užimtumo rėmimo priemonėse – 2,8 tūkst., iš kurių daugiausia – 51,7 proc. – pradėjo savarankišką veiklą, įsigiję verslo liudijimus.

Per savaitę darbdaviai įregistravo 4,1 tūkst. laisvų darbo vietų. Darbo rinkoje, kaip ir praėjusią savaitę, paklausiausi dažytojai, dailidės, staliai ir kiti statybų darbininkai – 381, pardavėjai – 314, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojai – 152, rinkodaros specialistai ir pardavimų vadybininkai – 141, virėjai – 105, siuvėjai 77, buhalteriai ir apskaitininkai – 60, sandėliavimo darbuotojai – 60, suvirintojai – 57.

Spalio 5-11 dienomis teritorinės darbo biržos bedarbio statusą suteikė beveik 6 tūkst. darbo ieškančių žmonių, iš jų 1,3 tūkst. (22,1 proc.) buvo jaunesni nei 25 metų amžiaus.

Nedarbo socialinio draudimo išmokos buvo mokamos 31,9 tūkst. (16,1 proc.) registruotų bedarbių, pranešė Lietuvos darbo birža.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Būtinai balsuosiu. Patarimas tiems, kurie irgi ruošiasi: nebijokite. Visi mes esame lietuviai, visiems mums rūpi Tėvynės likimas. Blogiau tikrai nebus. Balsuokite, kaip širdis geidžia. Saugokitės tik siauros ideologijos pridvokintų protų. Tokie mūsų kubiliniai, liberalai, socdemai, kai kurios smulkesnės partijos. Negerai rinkti tuos, kurie sunkmečiu, vardan tos Lietuvos, atima varganus pensijos litus iš savo artimo. Taip, valdžioje buvusios partijos jau yra išbandytos. Akyse tirpstanti tauta yra geras įrodymas, kad šios partijos nesugeba tvarkytis.

mokesčių mokėtojas

mokesčių mokėtojas portretas
Nenuostabu, kad nedarbo pašalpas gauna tik dalis. Ar jas turėtume mokėti ir dešimtmečiais nedirbusiems? Net nesugebėjusiems įsigyti Sodros pažymėjimo?

ewa

ewa portretas
nesuprantu kaip galima metai iš metų mokėti pašalpas, toje darbo biržoj pilna asocialių žmonių, kurie niekada gyvenime nedirbs. jei pasitaiko vienas kitas normalus, tai pašalpą gauna tik pusę metų. kodėl aš turiu išlaikyti veltėdžius?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių