Nedarbas toliau auga: Lietuvoje registruota per 204 tūkst. bedarbių

Lietuvos darbo biržos duomenimis, lapkričio 22 dieną šalyje buvo 204,5 tūkst. įregistruotų bedarbių – 10,15 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų. Tuo metu prieš savaitę registruota 202,3 tūkst. darbo neturinčių žmonių.

Anot Lietuvos darbo biržos, lapkričio mėnesį bedarbių skaičiaus didėjimas susijęs su sezono ypatumais, kai darbo biržos siųsti asmenys pradeda grįžti iš laikino užimtumo priemonių (pasibaigus viešiesiems darbams, verslo liudijimams).

Per savaitę darbdaviai pateikė 3,8 tūkst. darbo pasiūlymų. Darbo rinkoje ir toliau išlieka paklausiausi pardavėjai.

Teritorinės darbo biržos lapkričio 16-22 dienomis užimtumą suteikė 5,1 tūkst. bedarbių, bet įregistravo 7,3 tūkst. darbo ieškančių žmonių.

Nedarbo socialinio draudimo išmokos buvo mokamos 33,3 tūkst. (16,3 proc.) registruotų bedarbių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bf

bf portretas
man isdomu kas cia negerai, kad Lietuvoj darbo nera, o kitose salyse lietuviams darbo yra?

licija

licija portretas
nesamonė ,kad nėra darbo ,tik kad kiek bedarbių pažystu visi vienu balsu kartoja,kad už minimumą nasamonė dirbti,nes darbo birža moka daugiau.Be to tie vadinami bedarbiai-tinginiai visi dirba neoficialiai nemokėdami jokių mokesčių.o darbo biržoje stovi ,kad galėtų nemokamai kreiptis į gydytojus.Aš ir gaudama pensiją labai nesunkiai tegul ir valytoja gavau darbą ,nors esu buvusi tarnautoja,ir man visai ne gėda visi darbai yra garbingi.Gėda vokti ir sukčiauti.Visur trūksta nekvalifikuotų darbuotojų tik reikia netingėtiir nustoti mokėti tinginiams ir gudruoliams mūsų visų pinigus.

to licija

to licija portretas
tai dirbk durne uz minimuma, paziuresiu kaip pragyvensi pinda
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių