Įmonių įstatų keitimas kainuos kelis šimtus litų

  • Teksto dydis:

\Nuo sausio Lietuvoje įvedus eurą verslininkai turės pakeisti savo įmonių įstatus, kuriuose nurodytos sumos litais - tai jiems gali kainuoti ne vieną šimtą litų, nes jeigu įmonė nebuvo įsteigta internetu, keičiant įstatus reikia kreiptis į notarus.

"Mes siūlėme, kad šitos paslaugos būtų teikiamos už simbolinį 1 litą viską sutvarkant internetu, nes daug įmonių turi elektroninį parašą. To dar nepadarė, bet tam yra dveji metai. Nes jeigu reikės eiti per notarus, pinigai bus didžiuliai", - portalui delfi.lt sakė Lietuvos smulkaus ir vidutinio verslo tarybos pirmininkė Dalia Matukienė.

Kooperatinės ir žemės ūkio bendrovės savo įstatinius dokumentus turi pakeisti ir pateikti Juridinių asmenų registrui iki kitų metų pabaigos, o akcinės bendrovės, uždarosios akcinės bendrovės, Europos bendrovės tam turi dvejus metus - iki 2016-ųjų pabaigos.

Pakeistų juridinių dokumentų įregistravimas visoms įmonės Registrų centre kainuoja 92 litus. Šiuo metu Vyriausybei yra pateiktas pasiūlymas iš tų įmonių, kurios yra įregistruotos internetu ir savo duomenis pateiks internetu, imti trečdaliu mažesnį mokestį.

Taip pat internetu įsteigtos įmonės sutaupys, nes joms nereikės naudotis notarų paslaugomis, kurios kainuojat kelis šimtus litų. Už įmonės pakeisto steigimo dokumento naujos redakcijos patvirtinimą, kai nekeičiamas kapitalo dydis, imamas 250-500 litų (72,41-144,81 eurų) notaro atlyginimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių