Lietuviai dažniau renkasi naujus automobilius

Pernai naujų automobilių pardavimo mastas Lietuvoje augo įspūdingu tempu - jų parduota ketvirtadaliu daugiau negu 2017-aisiais.

Tuo metu SEB banko lizingo sutarčių naujiems automobiliams įsigyti skaičius buvo 40 proc. didesnis negu užpernai, skelbiama banko pranešime.

„Pernai padidėjo lizingu įsigyjamų automobilių skaičius ir jų vertė. Taip pat keičiasi lietuvių požiūris į automobilius: jie kur kas dažniau perka naujus automobilius, o rinkdamiesi naudotą transporto priemonę stengiasi įsigyti kuo naujesnę. SEB banko klientų įsigytų naudotų automobilių vidutinis amžius pernai siekė ketverius metus, nors užpernai jis buvo beveik pusšeštų metų“, - pranešime cituojamas SEB banko Lizingo departamento direktorius Saulius Mickus.

Taip pat keičiasi lietuvių požiūris į automobilius: jie kur kas dažniau perka naujus automobilius, o rinkdamiesi naudotą transporto priemonę stengiasi įsigyti kuo naujesnę.

SEB banko duomenimis, klientų lizingu įsigyjamų naujų automobilių vertė pernai vidutiniškai buvo 26,6 tūkst. eurų, naudotų - apie 15,4 tūkst. eurų. Palyginti su 2017 metais, šios sumos išaugo maždaug dešimtadaliu.

Naudodamiesi SEB banko lizingo paslaugomis gyventojai pernai įsigijo beveik 2,6 tūkst. automobilių. Iš viso bankas automobiliams įsigyti gyventojams paskolino per 40 mln. eurų - 27 proc. daugiau negu ankstesniais metais.

Pasak SEB banko Lizingo departamento vadovo, labiausiai perkamas naujas automobilis šiemet buvo „KIA Sportage“. Šio modelio automobilių nupirkta beveik pustrečio karto daugiau negu ankstesniais metais.

Prognozuodamas tolimesnį automobilių rinkos Lietuvoje augimą, S. Mickus sakė, kad šiemet rinka turėtų taip pat augti, bet šiek tiek lėčiau negu ankstesniais metais. Tikėtina, kad naujų ir naudotų automobilių pardavimo mastas ūgtels 5-10 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Atejo jau ir i Lietuva toks laikmetis, kad ekonomiskiau pirkti tik nauja automobili, nes automobiliu remonto kainos jau baigia susilyginti su Vokietijos kainomis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių