Naujosios „Ikea“ durų slenkstį jau mina pirmieji pirkėjai

Trečiadienio rytą Vilniuje atidaryta pirmoji švedų baldų gamintojo „Ikea“ parduotuvė. Žirnių gatvėje įsikūrusį prekybos centrą pirmieji lankytojai aplankė jau po pat atidrymo ceremonijos.
Į atidrymo renginį susirinko apie šimtą svečių. Tarp jų buvo matyti gerai žinomų Lietuvos veslininkų. Ceremonijje dalyvavo ir Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Atidarymo iškilmių pradžioje visi svečiai buvo vaišinami tradiciniais švediškais pusryčiais, po kurių sekė garbės dalyvių kalbos ir sveikinimai.

„Esu labai laimingas būdamas šį rytą su jumis. Ši diena man yra labai ypatinga, nes rugjūčiio 14-ąją gimė mano promočiutė – tai yra dar viena iš priežasčių, kodėl šventė vyksta šią dieną. Parduotuvės atidarymui ruošėmės ilgai. Noriu pasidžiaugti, kad Vilniuje mus priėmė kaip brolius ir seseris, beveik kaip šeimą“, - pradėjo vienas pagrindinių akcininkų islandas Sigurdonas Pamalsonas.

Verslininkas pridūrė, kad bendradarbiavimas su institucijomis ir miesto valdžia buvo itin sklandus ir produktyvus.

Vėliau naujosios parduotuvės vadovui Mariui Martinaičiui buvo iškilmingai perteiktas parduotuvės vadovo statusas.

Po iškilmingų kalbų, susirinkę svečiai ėjo apžiūrėti naujosios parduotuvės ekspozicijos ir pristatymo. Vėliau prasidėjo oficiali atidarymo ceremonija, į kurią atvyko ir Lietuvos respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Labai norėčiau, kad daugeliui mūsų verslo atstovų tai būtų graži ir naudinga konkurencija ne tik gaminant kokybiškus baldus ir kitą produkciją, bet ir gerbiant savo darbuotojus.

Džiaugiuosi, kad toks skandinaviškas verslas pagaliau atėjo į Lietuvą ir labai tikiuosi, kad jis privers pasitempti mūsų verslą ir pramonę, bei atkreipti dėmesį į kiekvieną darbuotoją, kuris dirbs šioje įmonėje“, - džiaugėsi šalies vadovė, kuri pridūrė, kad „Ikea“ yra sąžininga ir niekada neslepia mokesčių nuo valstybės.

Pasibaigus kalboms, parduotuvės pagrindiniai projekto akcininkai kartu su miesto meru A. Zuoku ir šalies vadove bendromis jėgomis perpjovė simbolinį beržinį rastą, taip atverdami parduotuvę visuomenei.

„Ikea“ parduotuvės atsiradimas šiuo metu yra viena didžiausių investicijų Vilniuje. Jos apimtis siekia apie 100 mln. eurų. Lietuva yra ketvirtoji valstybė pagal gamybos ir tiekimo apimtis

„Ikea“ koncernui, kuris prekybą vykdo beveik pusketvirto šimto parduotuvių 42 pasaulio valstybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių