Naujos technologijos neišstumia SMS

  • Teksto dydis:

Nors naujosios technologijos pamažu išstumia trumpąsias žinutes (SMS), regis, jos dar ilgai išliks viena pagrindinių bendravimo telefonais priemonių, mat jas kaip pagrindinę susisiekimo su klientais priemonę dažnai naudoja bankai, oro linijos, paštas ir kiti paslaugų teikėjai, rašo "Lietuvos žinios".

"Trumpieji pranešimai "laidojami" jau seniai. Bet žmonės jais naudojasi. Nepamirškime, kad per metus išsiunčiama milijardai SMS žinučių. Iš tikrųjų tai yra nepaprastai populiari bendravimo priemonė. Ne visada gali paskambinti, arba žinai, kad neatsilieps kitas žmogus, todėl rašai žinutę. Niekas nežino: gal SMS išnyks greitai, o gal gyvuos kelis dešimtmečius", - svarstė "Tele2" korporacinės komunikacijos direktorius Baltijos šalims Andrius Baranauskas.

"Teo LT" atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis tikino, kad SMS pozicijų naujausioms technologijoms užleisti neketina, kadangi, pavyzdžiui, vartotojo identifikacija per SIM kortelę suteikia gerokai daugiau saugumo perduodant informaciją, todėl tai ir yra naudojama pasirašant elektroniniu parašu. Be to, SIM kortelės yra efektyvesnis būdas teikti daiktų interneto paslaugas, pavyzdžiui, nuskaitant elektros skaitiklių duomenis nuotoliniu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių