Naujoji VMI vadovė bandys išpainioti PVM grobstymo voratinklį

  • Teksto dydis:

Siekiant mažinti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) grobstymą, Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) naujoji vadovės Edita Janušienė užsimena apie šio voratinklio organizatorių identifikavimą ir draudimą jiems verstis ekonomine veikla.

„Reikėtų pripažinti, kad tai žmonės, darantys didelę žalą valstybei, ir jiems uždrausti verstis ekonomine veikla. Bet tai tik samprotavimai. Kadaise panašias sankcijas siūlėme, tie siūlymai kažkur guli. Kitas dalykas, kad tuos žmones nelengva identifikuoti - juos slepia statytiniai. Taip veikia vadinamoji PVM karuselė“, - interviu „Lietuvos žinioms“ sakė E.Janušienė.

„PVM voratinklius padėtų išdraskyti reali tokios veiklos organizatorių atsakomybė. Kai kurias pavardes, kurias man šiomis dienomis minėjo, prisimenu nuo to laiko, kai prieš 12 metų dirbau VMI Kontrolės departamento direktore. Su tų žmonių kuriamomis įmonėmis dirbome tada, dirbame šiandien, ir ne mes vieni“, - pridūrė naujoji VMI vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Sumažinkit tą PVM (jei jo išvis atsisakyt ES neleidžia), ir iškart prapuls noras jį grobstyt, tuoj paskui ir Valstybė ATSIGAUS.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių