Naujiesiems metams Palangos viešbučiuose rezervuota beveik pusė vietų

Palangos verslininkai sako, kad norintieji didžiąsias metų šventes sutikti kurorte domėtis nakvyne pradėjo gerokai anksčiau nei paprastai – jau užsakyta apie pusė vietų viešbučiuose. Neringoje kol kas užsakymų nedaug, jie esą pasipila nuo gruodžio vidurio.

Jau penktadienį Palanga nušvis šventinėmis šviesomis ir spalvomis – žadama, kad šiemet kurortas bus papuoštas naujomis, ypač gražiomis dekoracijomis.

Didžiosioms metų šventėms rengiasi ir kurorto verslininkai. Šiemet jie pastebi, kad norintieji atvykti nakvyne rūpintis pradėjo daug anksčiau nei paprastai.

„Šiandien būtų galima teigti, kad bendrai Palangoje jau rezervuota apie pusė patalpų nakvynei. Turint omeny praėjusių metų patirtį ir statistiką, tai – gana geras rodiklis, nes šiaip Palanga užsipildo paskutinėmis dienomis“, – komentavo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Giedrė Kvedaravičienė.

Per Kalėdas šiemet bus net 5 poilsio dienos, tačiau jos yra šeimos šventė, tad daugiausia vietų rezervuojama Naujiesiems metams sutikti. Be to, pastebima, kad žmonėms nebepakanka vien atvažiuoti į Palangą ir sutikti Naujuosius ant jūros tilto – norima daugiau paslaugų ar pramogų.

„Labai patrauklu, jeigu be vakarienės į paslaugas įeina ar vakarienė, ar kitos papildomos paslaugos, pavyzdžiui, SPA.  Štai tokie pasiūlymai susilaukia vis daugiau dėmesio“, – pastebėjo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė.

SPA ar panašių paslaugų trūkumu skundžiasi privačiai patalpas nuomojantys verslininkai. Sako, kad šaltuoju metų sezonu svečių sulaukia mažai, nes jie Palangoje esą neturi ką veikti. Todėl dauguma – apie 90 proc. – žiemą patalpų nešildo ir poilsiautojų nepriima. Likusieji per šventes svečių tikisi sulaukti, nors užsakymų kol kas nėra.

„Jau kokie treti metai, kai sulaukiame tik pavienių skambučių pasiteiravimui. O šiaip išankstinių užsakymų praktiškai kaip ir nėra. Atvažiuoja žmonės spontaniškai, dieną ar dvi prieš tai pasiskambinę, nes yra įsitikinę, kad vietų bus. Nors šiaip mes žinome, kad Palanga per Naujus metus būna tiesiog perpildyta“, – kalbėjo organizacijos „Svetingas šeimininkas“ pirmininkė Irena Švanienė.

Neringos verslininkai sako, kad čia užsakymų didžiosioms metų šventėms dar nėra daug. Paprastai jie pasipila nuo gruodžio vidurio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių