Naujasis ministras žada didesnes bausmes nemokantiems mokesčių

  • Teksto dydis:

Paskirtasis finansų ministras žada griežtinti kovą su šešėliu. Vilius Šapoka ketina inicijuoti didesnes bausmes nemokantiems mokesčių bei skatinti gerai dirbančius pareigūnus.

„Kova su šešėliu per didesnę atsakomybę tų žmonių, kurie, tiesiai šviesiai, vagia iš mokesčių mokėtojų“, - trečiadienį liberalų frakcijos susitikime su paskirtaisiais ministrais teigė V.Šapoka.

„Reikės skatinti struktūras, kad būtų dedamos realios pastangos gaudyti šituos nusikaltėlius ir koordinuoti įstaigų darbą“, - pridūrė jis.

Paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis lapkritį buvo užsiminęs apie idėją kviesti gyventojus savanoriškai legalizuoti šešėlyje sukauptą turtą, tačiau tada jis pabrėžė, kad apie tai dar diskutuojama. S.Skvernelis tada taip pat priekaištavo, kad „šešėlio išlupimu“ rūpinasi per daug tarnybų ir jos dubliuoja viena kitą, todėl jis žada inicijuoti Valstybinės mokesčių inspekcijos, Muitinės kriminalinės tarnybos, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos sujungimą į vieną Iždo apsaugos padalinį.

Vyriausybės programoje, kurią Seimas tvirtins šią savaitę, numatyta apsvarstyti darbdavio ir darbuotojo mokamų mokesčių sujungimą, skaidrinti darbo užmokesčio apmokestinimą, didinti paskatas legaliai dirbti bei mažinti šešėlį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baudžiaunininkas

Baudžiaunininkas portretas
Seimas tai LIETUVOS didžiausia gėda

kaip visada

kaip visada portretas
tie kurie švaisto mokesčių mokėtojų pinigus,liks sausi,o vargdieniai kaip visada bus smaugiami.Pirma reik įvesti bausmes su konfiskacija dėl iššvaistytų mokesčių mokėtojų pinigų,pasisavinus ES lėšas,už važinėjimą į išgalvotas komandiruotes už mokesčių mokėtojų pinigus,bausti darbdavius apvaginėjančius darbuotojus ir t.t.Ir tik tada griežtinti bausmes už mokesčių nemokėjimą.

o svaistantiems

o svaistantiems portretas
surinktus mokescius ar bus dideles baudos?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių