Naujasis Darbo kodeksas įsigalios nuo 2017 metų liepos

  • Teksto dydis:

Naujasis Darbo kodeksas, kuris yra naujojo socialinio modelio dalis, įsigalios nuo kitų metų liepos. Už tai antradienį balsavo 78 Seimo nariai, prieš - 14, o susilaikė 30.

Pemjeras Saulius Skvernelis patikino, kad Vyriausybė daro viską, jog susitartų su Europos Komisija dėl socialinio modelio pripažinimo struktūrine reforma, o tai leistų patvirtinti kiek didesnį viešųjų finansų deficitą.

„Dirba su Briuseliu, dirba ir tuo klausimu, ar bus pripažinta struktūrine reforma, ar ne. Jeigu mes (...) iki liepos padarysime pakeitimus, kad tai būtų struktūrinė reforma, reali, pagrįsta, o ne imituota, tai yra labai geri signalai ir požymiai, kad bus pripažinta struktūrine reforma“, - Seime teigė premjeras, atsakydamas į Andriaus Kubiliaus teiginį, kad kodekso atidėjimui „netinkamai pasiruošta“ - nenumatytos pasekmės, jeigu Briuselis nepripažins socialinio modelio struktūrine reforma.

Konservatorius Jurgis Razma pareiškė tikįs, kad per pusmetį kodeksas „bus protingai patobulintas“.

Liberalas Kęstutis Glaveckas perspėjo, kad menkas ekonomikos augimas sukurs prastą aplinką naujo Darbo kodekso įsigaliojimui. Jis, be to, priminė, kad kodeksą rengusiems mokslininkams buvo išleista 1,45 mln. eurų.

S.Skvernelis anksčiau žadėjo, kad socialinis modelis bus pataisytas iki 2017 metų liepos, kad per pusmetį verslas ir gyventojai galėtų pasirengti būsimoms naujovėms. Jis yra teigęs, kad dialogas su socialiniais partneriai - profesinėmis sąjungomis ir darbdaviais - leidžia teigti, kad po pusmečio taisymo socialinis modelis bus „visiškai kitoks“. 

Lietuva Europos Komisijos prašo naują socialinį modelį pripažinti struktūrine reforma ir su juo susijusioms išlaidoms taikyti išlygą, skaičiuojant 2017 metų viešųjų finansų deficitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių