Naftininkai užtikrintai pirmauja didžiausių mokesčių mokėtojų sąraše

100 didžiausių mokesčių mokėtojų pernai į bendrą šalies katilą atseikėjo 7,656 mlrd. litų, o dosniausiai byrėjo akcizai už degalus, alkoholinius gėrimus, valstybės kasą papildė energetikai ir prekybininkai.

Kaip ir 2010 metais, kukliau prisidėjo dauguma didžiųjų alkoholinių gėrimų gamintojų ir telekomunikacijos įmonės, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

Ekspertai svarsto, kad didžiausių įmonių sumokamų mokesčių svoris turėtų tik didėti, nes smulkesnieji lenda į šešėlį, tačiau kartu pažymi, kad verslas šiemet turėtų atseikėti daugiau pelno mokesčio.
Įvertinus praėjusių ir 2010 metų duomenis, didelių permainų didžiausių mokesčių mokėtojų sąrašo viršuje nėra - figūruoja tos pačios įmonės, dažniausiai užsienio kapitalo, o dauguma pirmojo dvidešimtuko įmonių mokesčių sumokėjo daugiau nei 2010 metais.

Vienintelis pasikeitimas pirmajame penketuke - „Lietuva Statoil iš 5 vietos išstūmė didžiausią mažmeninės prekybos tinklą valdančią bendrovę “Maxima Lt„, kuri pernai mokesčių sumokėjo kiek mažiau nei užpernai.“Orlen Lietuva" - didžiausia Lietuvoje bendrovė pagal gaunamas pajamas tvirtai pirmauja ir didžiausių mokesčių mokėtojų sąraše, aukštumas pasiekę ir kiti degalų bei kitų akciziniu prekių didmenininkai bei mažmenininkai: energetikos įmonės, tabako gamintojai.


Šiame straipsnyje: mokesčiaimokesčių mokėtojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių