Nacionalinėje energetikos strategijoje VAE gali nelikti

Neoficialiais duomenimis, Nacionalinę energetikos strategiją svarstanti darbo grupė šviesios ateities Visagino atominės elektrinės (VAE) projektui neprognozuoja.

„Verslo žinios“ rašo, kad šaltiniai abejoja, ar darbo grupės išvadose atsispindės galutinis valdančiosios koalicijos apsisprendimas dėl Visagino atominės elektrinės ateities. Kitų šaltinių teigimu, dokumente tik abstrakčiai kalbama apie branduolinę energetiką, o ne apie VAE projektą.

Pasak šaltinių, toje darbo grupės išvadų projekto vietoje, kurioje vardijamos galimos energijos gamybos Lietuvoje rūšys ir jų proporcijos, buvo palikti tušti laukai.

Pirmadienį ryte ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius su pirminėmis energetikos ministro Jaroslavo Neverovičiaus vadovaujamos darbo grupės išvadomis turėtų supažindinti prezidentę Dalią Grybauskaitę. Vėliau dokumentą svarstys Vyriausybės strateginis komitetas. Vakare išvados bus pateiktos valdančiosios koalicijos Seime frakcijų bendrame posėdyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vabuolis

Vabuolis portretas
Tegul tie augę vyrai pasikviečia konsultuoti Visagino AE tą amerikonų paaugliuką, kurs išrado tokį ten kompaktišką reaktorių. Dar jis būtų geras ministrės Vėsaitės patarėjas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių