N. Numavičius teismui įrodė, kad 30 mln litų „nėra didelė suma“

Vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų Nerijus Numavičius teismui sugebėjo įrodyti, kad net pralaimėjęs bylą sugebėtų padengti beveik 30 mln. litų ieškinį, kurį jam pareiškė Floridoje (JAV) gyvenantis brolis Julius Numavičius, rašo portalas delfi.lt.

Vilniaus apygardos teismas patenkino N. Numavičiaus skundą ir panaikino anksčiau milijonieriui ir vienai didžiausių Lietuvos bendrovių „VP Grupė“ pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones – areštą turtui, o jam nesant – piniginėms lėšoms už 29 mln. 821 tūkst. Lt.

Ši suma, kaip teismui nurodė N. Numavičius, jam nėra didelė.

delfi  žiniomis, milijonierius valdo bendrovės „Leksita“ (buvusi „Vilniaus prekyba“) akcijų, kurių nominali vertė yra daugiau kaip 312 mln. Lt.

Be to, N. Numavičiui priklauso beveik 63 proc. bendrovės „Vilniaus prekyba“ (buvusi „Vilniaus prekybos mažmena“), kuri valdo prekybos centrus „Maxima“ ir vaistinių tinklus „Eurovaistinė“, akcijų.

Nors N. Numavičiaus ir „VP Grupė“ turtui buvo panaikintas areštas, teismas nesutiko panaikinti laikinųjų apsaugos priemonių, kuriomis areštuotos bendrovių „M.M.M. Projektai“, „VP Grupė“, „EVA Grupė“, „Akso“, „RYT“ ir „Peronas“ akcijos. Teismas yra uždraudęs šias akcijas perleisti, įkeisti ar kitaip jomis disponuoti, taip pat bet kokiu būdu perleisti šių akcijų suteikiamas balsavimo ar kitas turtines ir neturtines teises.

N. Numavičius taip pat siekia, kad šioms akcijoms taip pat būtų panaikintas areštas, todėl šią teismo nutartį apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui.

Laikinosios apsaugos priemonės buvo pritaikytos, kai į teismą kreipėsi buvęs VP dešimtuko partneris J. Numavičius, prašantis iš „VP grupės“ valdybos pirmininko ir prezidento Nerijaus Numavičiaus priteisti beveik 30 mln. litų bei pripažinti, kad nepagrįstai buvo perleistos akcijos net už 415 mln. Lt.

Savo ieškinyje teismui milijonierius nurodė, kad jo brolis ir „VP grupė“ galimai sudarė apsimestinius sandorius, kai dar 2010-ųjų kovą buvo sudarytos bendrovių, kurių akcijas teismas leido areštuoti, akcijų dovanojimo sutartys.

J. Numavičius teigia, kad šios dovanojimo sutartys buvo sudarytos siekiant pridengti N. Numavičiaus, Vladislovo Numavičiaus ir J. Numavičiaus susitarimą dėl turto perdavimo V. Numavičiui (jis yra J. Numavičiaus tėvas) laikinajam neatlygintinam valdymui.

JAV milijonierius įsitikinęs, kad dėl šių sutarčių naudą patyrė N. Numavičius – esą valdant perleistas akcijas N. Numavičius gavo daugiau kaip 115 mln. eurų pajamų.

J. Numavičius siekia, kad teismas sutartis pripažintų negaliojančiomis ir taikytų restituciją natūra arba piniginiu ekvivalentu.

Galimai apsimestinius sandorius bandantis užginčyti J. Numavičius taip pat prašo priteisti 100 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą.

Floridoje gyvenantis milijonierius teismo taip pat prašė leisti antstoliui patekti į vieno sostinės notaro biurą bei ieškinyje nurodytas bendroves ir atlikti dokumentų kopijų poėmį, bet šis prašymas nebuvo patenkintas.

J. Numavičius vadinamąjį VP dešimtuką paliko po nesėkmingo „Leo LT“ projekto 2009 m.

Su broliais Numavičiaus delfi nepavyko susisiekti.





NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
siam gaidziui i sikna ikisus karsta lituokli net ir kelis milijardus atrastu :)))

nu va

nu va portretas
vagis vagi pisa

Usninukas

Usninukas portretas
Na įstamdariai-darbininkėliai nutriušę, tai kaip čia įstatymas ,,ant mūsų Lietuvos "padarytas? A?Ar taip ir gyvensime bilekaip, internautus, bobutes bei medžiotojus, žvejus ar kitą smulkmę gaudysime giedodami kad čia nusikaltimai? Dar nepamirškite visus paraginti būti patriotais šalies gyvenime ir pakviesti emigrantus kuo greičiau sugryžti į ŠTAI TOKIĄ tėvynę.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių