N. Cooperis prašys leidimo „Finastos“ ir „Snoro lizingo“ pardavimui

Likviduojamo banko „Snoras“ bankroto administratorius artimiausiu metu banko kreditorių komiteto prašys pritarti „Finastos“ grupės ir „Snoro lizingo“ pardavimo sandoriams.

Paskelbus apie šių įmonių pardavimą, gauta daugiau nei 200 pasiūlymų iš susidomėjusių asmenų, iš jų apie 60 pasirašė konfidencialumo įsipareigojimus  ir galėjo gauti informaciją apie parduodamą turtą, rašoma ketvirtadienį viešai paskelbtoje Neilo Cooperio ataskaitoje „Snoro“ kreditorių komitetui.

"Banko „Finasta“ ir „Snoro lizingo“ pardavimas beveik baigtas – nustatytas pasirinktas investuotojas ir pasirašyta sąlyginė sutartis, rašoma dokumente.

Norint baigti sandorius, „Finastos“ investuotojui dar turi pritarti Lietuvos bankas, o „Snoro lizingo“ sandoriui tikriausiai reikės Konkurencijos tarybos leidimo. Abiem atvejais turės būti įvykdytos konkrečios investuotojo ir „Snoro“ keliamos sąlygos ir galiausiai gautas Kreditorių komiteto pritarimas, rašoma ataskaitoje.

Teigiama, kad „Finastos“ grupės ir išperkamosios nuomos bendrovės „Snoro lizingas“ pirkėju gali būti Lietuvoje įsteigtas tarptautinis konsorciumas, kurį valdo Belgijos verslininkai. Manoma, kad konsorciume dar dalyvauja ir Jungtinės Karalystės kompanija, kuriai vadovauja buvę aukščiausio lygio vadovai iš Prancūzijos bankų „BNP Paribas“, AXA bei šveicarų UBS.

Buvo spėjama, kad „Finastos“ ir „Snoro lizingo“ pardavimo konkurse laimėjo Jungtinėje Karalystėje įsikūręs prekybos bankas „Omada Capital“, kuris taip pat atstovavo trijų užsienio pirkėjų konsorciumui.

Dar anksčiau spėta, kad laimėtoju galėjo tapti Estijos finansinio turto valdymo ir investicinės bankininkystės bendrovė „Redgate Capital“. Ši patvirtino, kad buvo viena iš potencialių „Finastos“ ir „Snoro lizingo“ pirkėjų.

Analitikai anksčiau prognozavo, kad už „Finastos“ grupę, tikėtina, pavyktų gauti nuo 26 iki 30 mln. litų, o už „Snoro lizingą“ - nuo 10 iki 15 mln. litų.

„Finastos“ grupę sudaro 7 juridiniai asmenys, kurių akcininkas yra „Finasta Holding“: bankas „Finasta“, finansų maklerio įmonė „ Finasta“, įmonės „ Finasta Corporate Finance“ ir „ Finasta Asset Management“ (veikianti Lietuvos ir Latvijos rinkose) ir Rusijoje veikianti „ Finasta Direct Investments“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių