Muitinės konfiskuotų daiktų aukcione galima įsigyti ir akinius, ir automobilį

3 automobiliai, nemažai drabužių, sporto reikmenys ir net luitas gintaro. Šiuos ir kitus daiktus galima nusipirkti pirmadienį muitinės aukcione. Kasmet muitininkai konfiskuoja įvairiausių prekių, kurias žmonės bando nelegaliai įsivežti į Lietuvą, ir šios prekės, skirtingai nei tabako ir alkoholio gaminiai, nėra naikinamos, o parduodamos.

Automobiliai, guminės valtys, lauko teniso raketės, riedučiai, kuprinės, akiniai nuo saulės, avalynė, vyriški, moteriški, vaikiški drabužiai ir net gintaras – iš viso beveik 2,5 tūkst. daiktų vienetų. Tiek šįkart jų paruošta aukcionui, kuris numatytas pirmadienį, 10 val. ryto, Panevėžyje.

„Turime, įdomus atvejis, kilimų, kurių niekas neperka. Matyt, pasikeitė mada, žmonės nekabina kaip anksčiau, ant sienų“, – sakė Muitinės departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Vitas Volungevičius.

Visi daiktai – iš Rusijos, Baltarusijos, Turkijos. Konfiskuoti drabužiai dažniausiai – prabangių ženklų klastotės. Vežantis, pavyzdžiui, 30 neva garsaus gamintojo vakarinių suknelių žmogus neturi reikiamų dokumentų, muito mokesčio mokėti nenori, o esą akivaizdu, kad pirkinys – ne asmeniniam naudojimui.

Aukcionai rengiami, kai sandėlis prisipildo. Šiemet jų buvo 7. Tam, kad aukcionas įvyktų, reikia bent dviejų dalyvių. Būna, tiek žmonių neatvyksta, arba atvyksta, bet nieko neperka.

Šiemetiniai aukcionai jau su kaupu padengė konfiskuotų prekių sunaikinimo kainą. 

„70 mln. cigarečių sunaikinom, o naikinimas kainavo 9 tūkst. eurų. Arba, pavyzdžiui, 2,5 tūkst. litrų alkoholio sunaikinom, kainavo apie 400 eurų“, – pasakojo V. Volungevičius.

Šiemet aukcionuose muitinė pardavė prekių maždaug už 14,5 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesupratau

nesupratau portretas
konfiskuoja padirbinius ir po to juos ne sunaikina, o ramiai parduoda?

o kontrobandiniu [piigesniu]

o  kontrobandiniu [piigesniu]  portretas
cigareciu , marichuanos ir spirito -gali papigiai ysigyt muitines parduotuvej, ar cia tik is muitininku per ,,,uzpakalines duris,,is po stalo,,, galima gaut ???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių