Momentiniai mokėjimai bankų klientams – jau greitai

  • Teksto dydis:

Trys didieji mūsų šalyje veikiantys bankai, „Luminor“, SEB bankas ir „Swedbank“, kartu su Lietuvos banku, pasirašė Memorandumą dėl momentinių mokėjimų paslaugos diegimo.

„Tai, ko šiuolaikiniam vartotojui reikia – tai greitai, patogiai, suprantamai veikiančios paslaugos. Atsižvelgdami į tai ir skatindami pažangius bei saugius mokėjimo būdus, bankai įsipareigoja pasiūlyti savo klientams momentinius mokėjimus. Neabejojame, paslauga taps konkurencinga ir tik dar labiau paskatins greitesnį saugių elektroninių atsiskaitymų proveržį mūsų šalyje“, – sako Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Mantas Zalatorius.

Momentiniai mokėjimai leis vartotojams dar paprasčiau atsiskaityti tarpusavyje, o lėšos bus įskaitomos per kelias sekundes visą parą.

Šiuo Memorandumu bankai įsipareigoja ne vėliau nei 2019 m. rudenį užtikrinti klientams galimybę tiek gauti, tiek patiems atlikti momentinius mokėjimus.

„Danske Bank“, „Citadele“ ir Šiaulių bankai taip pa jungiasi prie Memorandumo, užtikrindami savo klientams galimybę gauti momentinius mokėjimus.

Bankai gali pasirinkti, kuriame nuotolinės bankininkystės kanale (pavyzdžiui, per mobiliąsias programėles ar interneto banką) ir kuriems klientams (gyventojų tarpusavio mokėjimams ar (ir) verslo subjektų tarpusavio mokėjimams) teiks šią paslaugą. Kiekvienas bankas sprendimus dėl paslaugos diegimo priims atsakingai įvertindamas klientų poreikius.

Memorandumas yra atviras visiems mokėjimų paslaugų rinkos dalyviams. Norintieji prisijungti prie šio Memorandumo gali kreiptis į Lietuvos bankų asociaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių