Mobiliojo ryšio rinka bijo naujo žaidėjo

  • Teksto dydis:

Ketvirtuoju mobiliojo ryšio operatoriumi Lietuvoje gali tapti valstybės valdoma bendrovė Lietuvos radijo ir televizijos centras ("Telecentras"). Tai išgąsdino dabartinius rinkos žaidėjus, nes neva dėl sąsajų su rinką reguliuojančiomis institucijomis naujokė turės privilegijų. Tuo tarpu pats "Telecentras" teigia, kad rinkoje nėra naujokas ir tik vykdo natūralų atsinaujinimą, rašo "Lietuvos žinios".

Informacinių ir ryšių technologijų sektoriaus asociacija "Infobalt" mano, kad "Telecentro" planai steigti valstybinį mobiliojo ryšio operatorių nėra ekonomiškai pagrįsti ir vartotojams veikiau atneš žalos nei naudos. Asociacijos vykdomasis direktorius Paulius Vertelka aiškino, kad Lietuvos telekomunikacijų rinkoje konkurencija ypač didelė ir tai esą liudija žemiausios Europos Sąjungos šalyse telekomunikacijų paslaugų kainos bei aukšta paslaugų kokybė, dėl to "valstybės intervencija nereikalinga", be to, neva kyla abejonių dėl skaidrumo.

Bendrovė "Tele2", kaip sakė jos korporacinės komunikacijos direktorius Baltijos šalims Andrius Baranauskas, konkurencijos nebijo, tuo labiau kad su Telecentru konkuruoja nuo 2009 metų, kai šis pradėjo teikti "Mezon" paslaugas. Pasak jo, "Telecentras" turi 50 tūkst. klientų, kai "Tele2" - 2 mln. "Jei Telecentras, kaip sako, nerizikuos valstybės pinigais, reiškia, turės skolintis bent 100 mln. eurų ir įkeisti turtą", - dienraščiui sakė A.Baranauskas.

Bendrovės "Bitė Lietuva" korporatyvinių reikalų ir ryšių su visuomene vadovė Žana Jakevičienė akcentavo, kad labai svarbu užtikrinti skaidrią konkurenciją, kad būtų suteikiamos vienodos sąlygos visiems rinkos dalyviams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Palinkėkim sėkmės naujokui, nuo to visiems bus tik geriau.

kišenkratinėj santvarkoj

kišenkratinėj santvarkoj portretas
išviso užtenka vieno operatoriaus

laisvoj rinkoj

laisvoj rinkoj portretas
negali buti jokiu privilegiju
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių