Mobiliojo ryšio operatoriai varžosi dėl sparčiausio interneto

  • Teksto dydis:

Išplėtoję 3G tinklus, mobiliojo ryšio operatoriai ima varžytis, kas pirmiau pradės tiekti vartotojams dar spartesnį ketvirtosios kartos mobilųjį internetą, rašo "Verslo žinios".

4G mobilųjį internetą šiuo metu siūlo "Omnitel", kuri Lietuvoje yra išvysčiusi plačiausią jo tinklą, ir "Tele2". "Bitė Lietuva" 4G netiekia, tačiau ji iki 2015 metų pirmojo ketvirčio pabaigos penkiuose didžiuosiuose šalies miestuose įdiegsianti dar pažangesnį nei 4G interneto ryšį - "LTE Advanced" (4G+), kuris vartotojams leis naudotis dukart spartesniu mobiliuoju internetu nei "įprastas" 4G. "Omnitel" praėjusią savaitę pranešė, kad penkiuose šalies miestuose jau pradėjo teikti komercines 4G+ paslaugas.

"Praktika rodo, kad po to, kai rinkoje pristatoma nauja technologija, pavyzdžiui, 2G ar 3G, praeina vos metai ir atsiranda dar pažangesnė - 2,5G ar 3,5G. Todėl "Bitė" neskuba iš karto investuoti į bazinę technologiją ir laukia, kol bus pristatyta dar pažangesnė", - sakė "Bitės Lietuvos" rinkodaros direktorius Pranas Kuisys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių