MMA didėja 50 litų iki 850 litų

Nuo trečiadienio minimali mėnesinė alga (MMA) didėja 50 litų ir sieks 850 litų.Taip pat įsigalioja 5,15 lito minimalus valandinis atlygis, pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Didėjant MMA, bus keičiami Vyriausybės nutarimu nustatyti visų kategorijų darbuotojų mažiausi tarnybinių atlyginimų koeficientai.MMA didinimas palies daugiau kaip 200 tūkst. darbuotojų, tarp jų ir 38 tūkst. biudžetinių įstaigų darbuotojų.

Dėl padidėjusios MMA nuo 72 iki 77 litų didėja minimali privalomojo sveikatos draudimo mėnesio įmoka.

Pensijų socialinio draudimo įmoka už valstybės lėšomis draudžiamus asmenis nuo 210,4 lito didėja iki 223,55 lito. Nedarbo draudimo įmoka už šiuos asmenis nuo 8,8 lito didėja iki 9,35 lito.

Statistikos departamento duomenimis, 2011 metų spalio mėnesį MMA gavo 20,8 proc. visų darbuotojų (dirbančių visą darbo laiką – 11,2 proc. visų darbuotojų).

Daugiausia darbuotojų, dirbusių visą darbo laiką ir gavusių MMA, buvo apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų veikloje – 33,9 procento visų šios veikos darbuotojų.


Šiame straipsnyje: MMAmokesčiaiMinimali alga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininke

Pensininke portretas
Tai gal ir pensijyte kiek nors suriebes.Kad juos kur galai,niekaip nebegaliu issiversti is nepilnos 600lt pensijos.Viskas taip branksta,vaistai,maistas.Kartais nors zverim kauk,nesueina galai nors tu ka.Nebuvau valkata , dirbau ir staza turejau,o pensijyte mazyte.Vienu zodziu - vargo pele.Kai zinau mano giminaiciu vaikai gyvena uzsieni,dirba ir uzdirba.Kai parvaziuoja apie grizima i lietuva nenori ir girdeti.Teisingai daro,kad buciau ju metu ir as vaziuociau.Uzdirbciau ir valgyciau ko noreciau.tiek tos svajones ir beliko.

skaitytoja

skaitytoja portretas
su tokiu padidinimu tai nei juokas neima,kaip viskas branksta belekaip tai kas tas 50lt?kaip vien uz sildyma ziema reikia moketi 800lt,ir kaip isgyventi tegul seimunai pagyvena nors puse metu uz minimuma ir paziuresim kaip i tai jie reaguotu....

RM

RM portretas
Vėl žmonės nepatenkinti, kad didina, nebūtų minimumo, nebūtų problemų. Tegul užsidirba kas kaip išmano.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių