M.Leika: „Snoro“ administratorius rinktas iš kelių kompanijų

Pernai nacionalizuoto ir bankrutuojančio „Snoro“ banko administratorius buvo renkamas iš kelių kompanijų, sako Lietuvos banko (LB) Ekonomikos departamento direktorius Mindaugas Leika.

Pasak jo, ta procedūra konfidenciali ir nebuvo galima skelbti viešo konkurso ar vykdyti kainų apklausos, todėl kandidatai buvo renkami iš keleto kompanijų.
„Buvo kalbamasi tik su keletu kompanijų tam, kad nebūtų informacijos nutekėjimo,“ - po ilgiau nei valandą trukusios apklausos Seimo „Snoro“ bankroto aplinkybes tiriančioje komisijoje žurnalistams Seime sakė M.Leika.
Tikslaus kompanijų skaičiaus M.Leika nenurodė.

Pasak jo, derybos su galimais „Snoro“ administratoriais prasidėjo paskutinėmis dienomis prieš priimant sprendimus dėl „Snoro“.

„Dabartinis administratorius atėjo paskutinę dieną“, - sakė M.Leika.
M.Leikos teigimu, dalis kompanijų, atsisakė bendradarbiavimo dėl didelės rizikos - Lietuvos teisėje administratoriaus atsakomybė yra neribota, skirtingai negu kitų šalių teisėje.

M.Leikos teigimu, administratorius iš Lietuvos nepasirinktas dėl patirties trūkumo.
„Snoro“ bankroto administratorius yra  tarptautinės konsultacijų bendrovės „Zolfo Cooper Europe“ vyriausiasis partneris  Neilas Cooperis, o paskelbus banko nacionalizavimą, laikinuoju „Snoro“ administratoriumi buvo tos pačios kompanijos atstovas Simonas Freakley'is, kuris „Snore“ dirbo mažiau nei mėnesį - nuo lapkričio 16-osios iki gruodžio 9 dienos.

Vyriausybė praėjusių metų lapkričio 16 dieną nacionalizavo „Snorą“. 
Komisija, kuri analizuoja „Snoro“ bankroto  aplinkybes, išvadas Seimui turi pateikti iki birželio 1-osios. Komisija turės atsakyti į 14 klausimų, susijusių su „Snoro“ žlugimo aplinkybėmis.


Šiame straipsnyje: Snorasbankroto administratorius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių