Miškuose pūva biokuras – beveik pusė tiekiamos šilumos vertės

Grįžti į straipsnį

V.Ladas

V.Ladas portretas
Kad biokuras nepūtų, kad šiukšlės būtų surenkamos, siūlau ekologizuoti penitencinę politiką. Žmonių kalba kalbant, vietoje laisvės atėmimo, liepčiau sugalvoti bausmes -biokuro paruošas, miškų ugdymą, valymą nuo šiukšlių. Galima būtų alternatyva - nenori sėdėti, ruošk malkas. Reikėtų pasukti galvas, kaip nustatyti normas, pagal plotą ar kiekį, ar pagal dirbtą laiką, reikėtų bendradarbiauti su urėdais. Technika turėtų būti minimali - kirviai ir "družba-dva"

valdas

valdas portretas
puva ne tik miskuose puva ir slaituose,paupiuose,parkuose, pagal vadovaujancius asmenis geriau suputu negu kad atiduotu zmoguj su salyga kad aplinkuj susiriktu ir smulkesnes sakas o dabar pilni slaitai privirtusiu meziu kurie tresta,puna gadindami vaizda.

valdui

valdui portretas
Miškai nėra parkai. Niekas nepūva be prasmės - tai vieta vabalams, mikroorganizmams, kurie būtini pačiam miškui.

Tai

Tai portretas
gal labai jau didelę kainą užrėkė už "biomasę"? Ba jei įkandama būt, tai norinčių atsirastų.

Nunu

Nunu portretas
1) dalykas, joks verslininkas nera suinterisuotas imti savo miskusoe samdyti darbuotojus, samdyti sunkia technika, kuri beje ne visur pravaziuoja, sunaudoaj nemazai kuro, del nezinomu kainu. Pats turiu paruoses 250 erdm biomases, tikejausi isretines krumynus savo kaime parduoti juos, bnadyti net plesti versla sia kryptimi. atsakymas vienas: firmoms kiekiai per mazi, kaina neaiski. nera apibreztos kainos. Kitaip tariant neapsimoka, nera jokios tiesios informacijos, nes norinciu uzsiimti biokuru yra labai labai daug, tik niekas nezino kur kreiptisi, kokiu sanaudu, kokio pelno tiketis. taigi kai nors karta bus aiskiai ir viesai paskelbta: kokios mazdaug gali buti kainos erdm/ktm. koks minimalus supirkimo kiekis kur galima parduoti biomase kas reikalinga jei auginti, surinkti ar krauti visas instruktazas tada bus galima kalbeti kaip ja realizuoti, nes pastaruoju metu visi tik inkscia kiek turim biokuro, taciau niekas nenori suteikti informatyviai perspektyvu.

lina

lina portretas
Šiaip,tai labai liūdnas vaizdas mūsų miškuose.Neseniai teko skristi lėktuvu ir Lietuvos miškais grožėtis iš viršaus.Deja,deja.Miškuose matosi tokia betvarkė,kad net siaubas apima.Pasirodo mūsų miškai tik pakraščiuose dar ir laikosi o pažvelgus toliau-jie jau iškirsti ir labai netvarkingai.Tik kur ne kur -jie atsodinami.Taip ,kad miškų beliko nebedaug.Kažkas visiškai nežiūri į ateitį o didelį dėmesį skiria savo piniginei papildyti.

666

666 portretas
sekmokui , kubiliu , grybauskaitei tai neidomu juk tai prieštarautu atominės aferai

Galerijos

Daugiau straipsnių