Minskas: Lietuvos pareiškimai apie Astravo AE elektros blokavimą – politizuoti

  • Teksto dydis:

Lietuvos pareiškimai apie planus blokuoti elektrą iš statomos Astravo atominės elektrinės yra politizuoti, sako Baltarusijos energetikos viceministras Michailas Michadiukas.

„Tai nieko daugiau o tik politinis pareiškimas. Tikrame gyvenime, elektros energijos rinkoje pirkėjas yra teisus, kaip ir bet kurioje kitoje rinkoje. Jie perka tai, kas yra geresnės kokybės arba pigiau. Todėl palaukime ir pamatysime, nes viskas gyvenime keičiasi. Aš manau, kad ekonominiai svarstymai ir vartotojai viską sureguliuos“, – sakė pareigūnas, jį citavo valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

Jis antradienį dalyvauja Tarptautinės atominės energetikos agentūros generalinės konferencijos 61-oje sesijoje Vienoje.

M.Michadiukas tvirtino, jog Minskas yra pasirengęs tęsti dialogą su Lietuva dėl statomos atominės elektrinės.

„Mes nuolat kartojame, kad esame pasiruošę dialogui techninių specialistų ir ekspertų lygiu. Mes jau atsakėme į visus Lietuvos klausimus ir mes esame pasirengę tęsti dialogą, tačiau kita pusė, deja, mūsų negirdi“, – teigė viceministras.

Lietuva teigia, kad Astravo elektrinė netoli Vilniaus yra statoma pažeidžiant tarptautinius saugumo standartus. Vyriausybė praėjusią savaitė patvirtino planą, kaip blokuoti elektrinės gaminamos elektros importą ir taip apsunkinti jos statybos projektą.

Minskas tvirtina, jog jėgainė statoma saugiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

S

S portretas
Mūsų valdžiažmogiai galima sakyti durniai, durniai ir dar tris šimtus kartų durniai..... !!!!!!!! Savo už dyką gautą palyginus jau saugią galėjusią dar tarnauti ne vieną dešimtmetį lįsdami į ES subinę , uždarėme, o naujos pastatyti taip ir nesugebėjome, neprisidėjome prie saugesnės Astravo AE, nors Baltarusiai ir siūlė, bet mūsų valdžiažmogių ambicijos didesnės už bet kokį saugumą , o dabar kai elektrinė beveik jau pastatyta šokame kaip varlė prieš dalgį, reikėjo galva o ne užpakaliu galvoti prieš beveik dešimt metų!!!

Čiubaka

Čiubaka portretas
užtat Vilnius turi. Kai VAE buvo prie bat'kos sienos tada nusipjaut visiems buvo, svarbu popigiai el pardavinėjome jiems su belenkokiais otkatais, dabar gi myžčioja, kad pats Lukašenko mums galės pigios el energijos pasiūlyt. Kažkam otkatai sumažėtų nuo vėjo jėgainių. Nu gryna politika

taigi

taigi portretas
Tatena jokių pretenzijų neturi.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių