Ministras: sankcijos Rusijai Lietuvos ekonomikos beveik nepaveiks

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos ekonominės sankcijos Rusijai Lietuvos ūkio beveik nepaveiks teigia finansų ministras Rimantas Šadžius. Pasak jo, sankcijų įtaką Lietuva pajus, tačiau sugebės su tuo susitvarkyti.

„Manau, kad turės (efektą - BNS), bet, manau, efektas bus riboto dydžio, tai nėra katastrofa, nėra kažkokie smarkūs sukrėtimai. Tai yra gyvenimo faktai, kuriems mūsų ekonomika sugebės atsispirti“, - Žinių radijui ketvirtadienį sakė R.Šadžius.

Jis teigė, kad menką Rusijos įtaką Lietuvos ekonomikai rodo ir bendrojo vidaus produkto (BVP) augimas. Antrąjį šių metų ketvirtį, palyginti su pernai tuo pačiu laikotarpiu, jis išaugo 3 proc., nors Finansų ministerija prognozavo 3,4 proc. augimą. Anot R.Šadžiaus, toks skirtumas rodo, kad nepalankūs geopolitiniai įvykiai bei lėtėjanti Rusijos ekonomika Lietuvai daro menką įtaką.

„Galėtume jau dabar iš tikrųjų padaryti išvadą, kad aplink mus vykstantys įvykiai reikšmingos įtakos Lietuvos ekonominei padėčiai neturėjo, jų įtaka buvo pakankamai ribota. (...) Lietuvos įmonės pakankamai greitai sugeba reaguoti į pokyčius aplinkinėse rinkose ir iškilus sunkumams vienoje rinkoje - ypač maisto produktų rinkoje - sugeba persiorientuoti į kitas rinkas“, - tikino R.Šadžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių