Ministras: neaišku, ar Lietuva dalyvaus V. Antonovo byloje prieš Vyriausybę

  • Teksto dydis:

Lietuvos teisingumo ministras sako, jog Rusijos arbitražas gali nenagrinėti buvusio pagrindinio žlugusio „Snoro“ banko akcininko Vladimiro Antonovo ieškinio. Juozas Bernatonis teigia, jog kol kas neaišku, ar Lietuva dalyvaus procese.

„Dėl arbitražo teismo dar nėra priimta Vyriausybės sprendimo, ar dalyvaus, ar nedalyvaus Lietuva. Mes poziciją turime parengti kitą savaitę, pateiksime ir tada galėsiu komentuoti. Kiek teisininkų, tiek nuomonių, nes pagal susitarimus ir pagal tarptautinę teisę, tai lyg ir neturėtų nagrinėti tos bylos (Maskvos arbitražas - BNS). Pagal mūsų sutartį su Rusija, jeigu dėl žalos atlyginimo, - tai nagrinėja toje šalyje, kurioje padaryta žala“, - žurnalistams po Vyriausybės posėdžio sakė J.Bernatonis.

Vyriausybė pirmadienį nusprendė, kad Teisingumo ministerija turės parengti poziciją dėl dalyvavimo byloje, o nutarus joje dalyvauti, ministerija turės organizuoti atstovavimą arba pati atstovauti Lietuvai.

Teisingumo ministerija rugpjūčio 11 dieną gavo 557 mln. eurų vertės V.Antonovo ieškinį prieš Lietuvą. Buvęs „Snoro“ akcininkas Maskvos arbitražo teisme reikalauja iš Lietuvos 40,1 mlrd. rublių (558 mln. eurų): 20,2 mlrd. rublių (281 mln. eurų) už patirtą turtinę žalą bei 19,9 mlrd. rublių (277 mln. eurų) - už žalą verslo reputacijai.

V.Antonovo ieškinį teismas pradės naginėti rugsėjo 22-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

a tai ką?

a tai ką? portretas
vėl bus kap visada?Friklis, kuperis Vasiliauskas ir Grybė su šutve pavogė Snora o galutiniam rezultate ko gero dar Lietuva reks užstatytie lombarde?Ka eilinia piliečiai atiduotu baudas už tu brudu varkes?TEGU MOKA LIETUVOS PROKURATŪRA, PREZIDENTURA IR TEISĖTVARKA!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių