Ministerijos taupumas: sutartis – už 16 mln. Lt, išleido 31 mln. Lt

Griežto ir atsakingo valstybės pinigų valdymo pavyzdžiu laikoma Finansų ministerija taip pat sugeba išlaidauti.

Portalo delfi.lt turimi viešųjų pirkimų duomenys rodo, kad ministerijos išlaidos viešinimui sugebėjo išsipūsti kone dvigubai - nuo 16,27 iki beveik 31 mln. litų.

Finansų ministerija patvirtino, jog viešinimo paslaugoms pagal šią sutartį išleista 30,97 mln. litų. To priežastimi ministerija nurodo išaugusį viešinimo paslaugų poreikį - esą visuomenę reikėjo informuoti apie gerokai didesnį kiekį Europos Sąjungos finansuojamų projektų, nei iš pradžių planuota.Seimo Audito komiteto pirmininkė Loreta Graužinienė teigė mananti, jog šia Finansų ministerijos sutartimi turėtų susidomėti Viešųjų pirkimų tarnyba. Gerokai išaugusiose Finansų ministerijos išlaidose Valstybės kontrolė nusižengimo nemato.

„Vertinti, kad nepagrįstai išaugo išlaidos viešinimui, negalima. Viešoje erdvėje (ministerijos internetiniame tinklapyje) ir pirkimo ataskaitoje buvo neteisingai nurodyta viešojo pirkimo-pardavimo sutarties kainą, t.y nurodyta kaina tik dalies paslaugų, o kita dalis buvo perkama pagal sutartyje numatytus fiksuotus įkainius. Kai neteisingai ir nepilnai atskleidžiama informacija, tada kyla daug klausimų ir neaiškumų“, - teigiama portalui pateiktame Valstybės kontrolės komentare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vejas

vejas portretas
Kodel Lietuvoje taupoma tik silpnuju saskaita? Kubilius ir Simonyte rekia apie taupymus, o patys ka daro? Labai laukiu Seimo rinkimu su viltimi, kad pasikeis situacija, kad ateis kita valdzia, kuri taupys biudzeto lesas, o ne vers ubagauti kitus. Per rinkimus balsuosiu uz partija Tvarka ir teisingumas. Neseniai skaiciau ju rinkimine programa, noriu gyventi Treciojoje Respublikoje

romas

romas portretas
taip tikrai zengiasime i kita krize, finansu ministerija taupo uz infomacijas 30 miljonu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių