Ministerijos nesutaria, ar skirti keliams 65 proc. degalų akcizo

Vyriausybė pirmadienį pasitarime nesutarė dėl Susisiekimo ministerijos siūlymo 65 proc. pajamų, gautų už degalų akcizą, skirti keliams, nes tam pasipriešino Finansų ministerija.

Tai Vyriausybėje BNS pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Skirmantas Skrinskas. Jis sakė, jog klausimą toliau ketinama nagrinėti rugsėjo mėnesį.

„Manau, kad ministerijos (Finansų - BNS) darbuotojus reikėtų nuvežti į krašto ir rajoninius kelius“, - BNS sakė S.Skrinskas, paklaustas, kaip tikisi rasti kompromisą su Finansų ministerija.

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius BNS plačiau nekomentavo, kodėl tokiam siūlymui priešinasi Finansų ministerija ir tepasakė: „Klausimas nepriimtas, jis atidėtas“.

Susisiekimo ministerijos parengtame nutarimo projekte nurodoma, kad lėšos, gautos už degalų akcizą, būtų pervedamos Kelių priežiūros ir plėtros programai. Vyriausybės išvados dėl tokios Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymo pataisos yra paprašęs Seimas.

Pataisų iniciatorius „tvarkietis“ Petras Gražulis yra sakęs, kad pakeitimas leistų keliams papildomai skirti apie 150 mln. litų.

Anksčiau susisiekimo ministras R.Sinkevičius BNS sakė, kad nori nuo kitų metų keliams skiriamą pajamų dalį padidinti 10 procentinių punktų iki 65 proc., o vėliau kasmet po 5 punktus, kol keliams bus skiriama 80 proc. akcizo pajamų.

Anot jo, šiuo metu keliams skiriama akcizo pajamų dalis yra per menka, kad būtų galima palaikyti tinkamą kelių būklę.

Akcizų pajamos už degalus pernai padidėjo 3,1 proc. (53,3 mln. litų) iki 1,77 mlrd. litų. Dabar keliams skiriama 55 proc. degalų akcizo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uyi

uyi portretas
kas priklauso keliams ta ir atiduokit
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių