Ministerija degalų pardavėjus apkraus nelauktomis prievolėmis

Energetikos ministerija priima teisės aktų pakeitimus, kad šalyje būtų privalu pardavinėti dyzeliną su ne mažiau kaip 7 proc. biopriedų. Toks pakeitimas ir kartu numatomos kitos prievolės, kurios pareikalautu milžiniškų investicijų, papiktino degalų mažmenininkus, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

Energetikos ministerija kovo pradžioje pakeitė prekybos taisykles, o kovo 7 dieną paskelbto teisės akto, kuriuo nustatomi degalų kokybiniai reikalavimai, projekte numatoma, kad kiekvienoje degalinėje turi būti parduodamas dyzelinas su ne mažesne nei 7 proc. dalimi.

Kritikos ministerijai negailintis bendrovės „Lukoil Baltija“ generalinio direktoriaus pavaduotojas tiekimui ir logistikai Raimundas Dabravalskis teigia, kad permainos gresia finansiniais nuostoliais, nes dar pernai įmonė pasirašė metų sutartis Švedijos gamintojais dėl dyzelino importo.

„Pakeistos žaidimo taisyklės mums uždaro importą“, - sakė R.Dambravalskis.

Tuo tarpu energetikos ministro patarėjas Kęstutis Jauniškis nurodo, kad ministerija, rengdama pakeitimo projektą, vadovavosi Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo nuostatomis, o viena iš jų numato, kad degalų pardavimo vietose ne vėliau kaip nuo 2012 metų sausio 1 dienos turi būti pradėta prekiauti dyzelinu, kuriame yra ne mažiau kaip 7 proc. biodegalų.

Siūloma, kad nuo 2015 metų turi būti prekiaujama benzinu ir dyzelinu, kuriuose biodegalų įmaišyta dalis viršija 10 proc. benzinui ir 7 proc. dyzelinui, bet su sąlyga, kad toje pačioje degalinėje bus prekiaujama benzinu ir dyzelinu, kuriame yra atitinkamai 5 proc. ir 7 proc. priedų.


Šiame straipsnyje: degalaidegalų kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių