„Miesto energijai“ nepavyko panaikinti ekstremalios padėties Ukmergėje

Energetikos įmonių grupės „E energija“ valdomai šilumos tiekimo bendrovei „Miesto energija“ teismuose nepavyko panaikinti Ukmergės valdžios 2010 metų rudenį priimto sprendimo paskelbti ekstremalią padėtį Ukmergėje ir dėl to iš rajono savivaldybės prisiteisti 427 tūkst. litų.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) ketvirtadienį neskundžiama nutartimi atmetė „Miesto energijos“ skundą, rašoma teismo nutartyje. Vilniaus apygardos administracinis teismas šiemet sausį buvo nutraukęs bylą dėl Ukmergės rajono valdžios įsakymo, o dėl nuostolių atlyginimo atmetė skundą kaip nepagrįstą.

LVAT nutarė kiek pakeisti šį sprendimą ir abiejose bylos dalyse atmetė įmonės skundą.„Jei bylos nagrinėjimo metu nustatoma, kad besikreipęs teisminės gynybos asmuo (“Miesto energija„ - BNS) neturėjo materialiosios reikalavimo teisės arba tokia teisė išnyko, skundas turi būti atmestas“, - nutarė LVAT teisėjai.

„Miesto energija“ prašė teismų panaikinti Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2010 metų rugsėjo 28 dienos įsakymą, kurio buvo paskelbta ekstremali padėtis, įpareigoti ją atšaukti ir priteisti iš rajono valdžios daugiau nei 427 tūkst. litų nuostolių.„Miesto energija“ teigė, jog ekstremali padėtis paskelbta, siekiant užkirsti kelią jai tiekti šilumą.

Dėl skirtingai suprantamų teismų nutarčių savivaldybei bei verslininkams nesutariant, kas turi tiekti šilumą Ukmergėje, rajone užpernai rugsėjį paskelbta ekstremali padėtis. Tai leido rajono valdžiai vienintelei tiekti šilumą, o Kainų komisija tuomet laikinai sustabdė „E energijos“ valdomos įmonės „Miesto energija“ licenciją.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas šių metų gegužę konstatavo, kad Ukmergės rajono valdžia pagrįstai nutraukė šilumos ūkio nuomos sutartį su „Miesto energija“.Šiuo metu šilumą Ukmergės rajono gyventojams tiekia savivaldybės įmonės.

Įmonių grupę „E energija“ valdo Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) ir verslininkas Virginijus Strioga.„E energija“ Lietuvai yra pateikusi 29 mln. litų pretenziją ir ketina kreiptis į arbitražą dėl pažeistų investuotojų teisių Lietuvoje.Ukmergės rajono savivaldybė tapo pirmąja savivaldybe Lietuvoje, nutraukusia šilumos ūkio nuomos sutartį.


Šiame straipsnyje: Miesto energijašildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
Saunuoliai Ukmergiskiai ,pavyzdi parode visos Lietuvos zmonem, kaip reikia apginti savus(tautos) interesus.Ismokite ginti savus interesus,tik tada bus tvarka Lietuvoje,nebijokite... .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių